Home » Cultură » Să fie aceasta vocea lui Banksy? Un vechi interviu ar putea oferi răspunsul

Să fie aceasta vocea lui Banksy? Un vechi interviu ar putea oferi răspunsul

Publicat: 22.07.2023

Identitatea artistului stradal și misterios Banksy a fost întotdeauna învăluită în secret, dar un nou podcast BBC ar fi dezvăluit un nou detaliu despre el.

Seria de 10 episoade „The Banksy Story” (Povestea lui Banksy, n.r.) include o înregistrare a ceea ce ar putea fi vocea artistului de graffiti dintr-un interviu recuperat din 2005 acordat US National Public Radio (NPR).

Clipul audio de trei minute care ar conține vocea lui Banksy nu a mai fost difuzat până acum în Marea Britanie și a fost transmis în martie 2005, la doar câteva zile după ce Banksy și-a expus pe ascuns propriile lucrări de artă în Muzeul de Artă Modernă, în Met, în Muzeul American de Istorie Naturală și în Muzeul Brooklyn, toate din New York.

Ar putea vocea lui Banksy să ducă la identificarea artistului?

Gazda emisiunii de știri „All Things Considered” de pe NPR l-a întrebat pe intervievatul care pretinde că este Banksy „Să presupunem că ești cine spui că ești, dar cum putem fi siguri?”.

„Vocea lui Banksy”, cu accent britanic, răspunde: „Oh, nu aveți nicio garanție în acest sens, este posibil să vorbiți cu un farsor mai bun decât mine”.

Într-un răspuns care se potrivește cu tonul satiric al operei lui Banksy, bărbatul continuă să răspundă într-o manieră sarcastică pe tot parcursul interviului, pretinzând că este un „pictor și decorator” și explicând cu ușurință că noua lui dragoste pentru a-și lipi lucrările de pereții muzeelor de artă se datorează faptului că: „Nu vrei să faci lucrurile la fel pentru toată viața, nu-i așa?”.

Un artist foarte cunoscut, dar cu identitate secretă

Mai târziu în interviul NPR, gazda îl provoacă pe bărbat cu privire la legalitatea cascadoriilor sale, scrie CNN.

„Nu poți să faci omletă (fără să spargi ouă)”, răspunde el, înainte de a adăuga „ideea e că vandalismul lipsit de judecată necesită mult mai multă judecată decât și-ar imagina majoritatea oamenilor”.

De la interviul din 2005, Banksy a devenit un nume cunoscut. În martie 2021, pictura sa „Game Changer”, care onorează lucrătorii din domeniul sănătății din Marea Britanie în timpul pandemiei de Covid-19 s-a vândut cu 23,1 milioane de dolari la Christie’s din Londra, un record pentru artist.

În noiembrie anul trecut, el a dezvăluit picturi murale în orașul ucrainean eliberat Borodianka, care fusese distrus de atacurile aeriene rusești în primele zile ale războiului.

Arta stradală a lui Bansky apare în prezent în prima sa expoziție oficială din ultimii 14 ani. „Banksy: Cut & Run” de la Galeria de Artă Modernă din Glasgow, Scoția, prezintă șabloane folosite în munca de-a lungul carierei sale, de la sfârșitul anilor 1980 până la piese recente realizate în acest an.

Vă recomandăm să citiți și:

Roy Lichtenstein. A plagiat sau nu cărțile de benzi desenate?

Steve McQueen, King of Cool. „După părerea mea, nu sunt sigur că actoria este ceva ce ar trebui să facă un om matur”

Donatella Versace: „Fratele meu era regele, iar întreaga mea lume se prăbușise în jurul meu”

Cine este omul care ne-a arătat că Sistemul Solar este mai complex decât credeam. Unul dintre inelele lui Neptun îi poartă numele

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase