Home » Cultură » Curiosul caz al lui Ben Affleck. Un grădinar și două flori: Ben și duo Jen

Curiosul caz al lui Ben Affleck. Un grădinar și două flori: Ben și duo Jen

Curiosul caz al lui Ben Affleck. Un grădinar și două flori: Ben și duo Jen
Credit foto: ©Paramount/Courtesy Everett Collection/Profimedia
Publicat: 25.05.2024

Ben Affleck, actor, producător, regizor, câștigător a două premii Oscar și BAFTA și trei Golden Globes, este unul dintre numele de top de la Hollywood, popularitatea lui fiind mereu în lumina reflectoarelor, fie datorită prestaților reușite din filmele în care a jucat, fie datorită peliculelor de succes pe care le-a regizat și nu în ultimul rând prin prisma relațiilor amoroase pe care le-a avut, în special mariajele cu actrița Jennifer Garner (cu care are trei copii) și cu artista Jennifer Lopez.

Născut la 15 august 1972, în Berkeley, California, drumul lui Affleck spre celebritate a început în Cambridge, Massachusetts, unde a crescut alături de fratele său mai mare, Casey Affleck, actor cunoscut și el și câștigător al unui Oscar, în 2017, pentru cel mai bun actor într-un rol principal în filmul Manchester by the Sea.

Ben Affleck a petrecut câteva luni studiind spaniola la Universitatea din Vermont, unde mersese nu dintr-o pasiune pentru această limbă străină, ci doar pentru a fi mai aproape de iubita sa din perioada respectivă. Dar după un accident pe care l-a suferit în timpul unei meci de baschet, Affleck s-a mutat la Los Angeles, studiind timp de un an și jumătate afacerile din Orientul Mijlociu la Occidental College.

Contactul său cu actoria a avut loc încă din copilărie însă, așa cum avea să declare, aparițiile în diverse producții erau venite cumva din întâmplare și nu pentru că „am avut o mamă care să vrea să mă ducă la Hollywood sau o familie care să dorească să facă bani de pe urma mea”. A apărut pentru prima dată, la vârsta de șapte ani, într-un film independent, The Dark End of the Street (1981), regizat de un prieten de familie, dar cel mai mare succes al lui ca actor copil a fost ca protagonist al serialelor pentru cei mici PBS The Voyage of the Mimi (1984) și The Second Voyage of the Mimi (1988), produse pentru clasele de științe de clasa a șasea. După mai multe apariții în emisiuni de televiziune și seriale Tv, Affleck a reușit să atragă atenția cu rolul secundar al unui licean în filmul cult Dazed and Confused (1993) al lui Richard Linklater, după care a avut primul său rol principal în comedia Glory Daze (1995) a lui Rich Wilkes, în 1997 obținând notorietate internațională când, alături de bunul său prieten din copilărie Matt Damon, a co-scris și a jucat  în Good Will Hunting, un film nominalizat la 9 premii Oscar, dintre care un premiu a fost câștigat de Affleck și Damon, pentru cel mai bun scenariu original, iar un al doilea Oscar a ajuns la regretatul Robin Williams pentru cel mai bun actor într-un rol secundar. Good Will Hunting a fost al doilea cel mai nominalizat film de către Academie în 1997, imediat după Titanic.

IMDb.com scrie că, pe alocuri, acțiunea filmului a fost inspirată din trecutul lui Afflect, având în vedere faptul că tatăl său, Timothy Byers Affleck, a lucrat ca om de serviciu la Universitatea Harvard, aspect surprins în peliculă de personajul lui Matt Damon, Will Hunting, care lucrează, la fel precum Affleck senior, ca om de serviciu la Massachusetts Institute of Technology (MIT). Will Hunting a fost portretizat ca un geniu cu un trecut zbuciumat, așa cum au fost și luptele din viața reală cu care s-a confruntat Ben Affleck în copilărie.

La sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, Ben Affleck a continuat să se afirme ca actor proeminent la Hollywood, apărând în diverse filme printre care Armageddon (1998), în regia lui Michael Bay, Chasing Amy (1997), regizat de Kevin Smith, The Sum of All Fears (2002), un thriller politic bazat pe romanul lui Tom Clancy și regizat de Phil Alden Robinson și Daredevil (2003), în regia lui Mark Steven Johnson, însă succesul profesional din această perioadă a trecut pe locul doi în momentul în care viața personală a lui Affleck a atras atenția semnificativă din partea presei datorită relațiilor foarte mediatizate cu Jennifer Lopez și mai târziu cu Jennifer Garner, un șah amoros din care Afflect nu a ieșit până în ziua de azi când încă se află la mijloc între cele două frumoase doamne.

În 1998, Ben Affleck a jucat în pelicula Armageddon, în regia lui Michael Bay, din distribuția căruia mai fac parte actorii Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Liv Tyler și Steve Buscemi.

Armageddon, care a fost un succes comercial, având încasări de peste 553 de milioane de dolari la nivel mondial, a primit recenzii mixte din partea criticilor, fiind lăudat pentru secvențele de acțiune și momentele emoționante, dar criticat pentru inexactitățile științifice și elementele melodramatice.

Ben Affleck a trebuit să treacă prin anumite transformări pentru a se potrivi rolului, după ce producătorii au insistat ca acesta să-și aranjeze dinții și să lucreze la imaginea sa pentru a fi mai atrăgător. Affleck a menționat într-un interviu că, printre altele, a trebuit să meargă la sală, să se bronzeze și să petreacă opt ore pe zi pe scaunul unui dentist timp de o săptămână pentru a obține aspectul dorit pentru film.

Tot în 1998, Ben Affleck a fost distribuit într-un rol secundar al unui actor englez arogant în comedia romantică de epocă Shakespeare in Love, în care a jucat prietena lui de atunci, Gwyneth Paltrow. Shakespeare in Love a câștigat șapte premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun film.

În același timp, Affleck s-a remarcat și ca regizor, debutul în această direcție făcând-o în 2006, când a semnat regia producției Gone Baby Gone și în care a și jucat avându-i parteneri pe fratele său, Cassie Affleck, și actorii Amy Ryan – care a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar, Ed Harris, Morgan Freeman, Michelle Monaghan și alții. Ben Affleck a continuat să regizeze alte filme de succes, precum thriller-ul The Town (2010), care a primit o nominalizare la Oscar pentru Jeremy Renner pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, și Argo, o dramă biografică din 2012, nominalizată la 7 premii Oscar (câștigătoare a trei dintre acestea, respectiv pentru cel mai bun scenariu, cel mai bun montaj și cel mai bun film alanului – premiu mergând la Grant Heslov, Ben Affleck și George Clooney).

Mai recent, Affleck a putut fi văzut în filmele DC Extended Universe ale lui Zack Snyder, Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) și Justice League (2017), The Way Back (2020), o dramă sportivă regizată de Gavin O’Connor, The Last Duel (2021), o dramă istorică regizată de Ridley Scott, bazată pe povestea adevărată a ultimului duel judiciar recunoscut oficial în Franța, în care Affleck joacă alături de Matt Damon și Adam Driver, Deep Water (2022), un thriller psihologic regizat de Adrian Lyne, în care parteneră de film îi este Ana de Armas, în paralel producând mai multe filme, inclusiv seriale, printre care Live by Night (2016), Bending the Arc (2017), Incorporated (2016-2017), Justice League (2017), Zack Snyder’s Justice League (2017), City on a Hill (2019 – 2022), Kiss the Future (2023), Air (2023) etc.

În 2014, Ben Affleck a anunțat public că a încheiat un tratament pentru dependența de alcool, după o perioadă mai lungă de timp în care s-a luptat cu abuzul, inclusiv de substanțe interzise, deschiderea cu privire la acest subiect considerând-o drept sursă de inspirație pentru oricine se confruntă cu provocări similare.

Legat de controversatele și picantele povești de dragoste ale lui Affleck cu două dintre cele mai importante femei din viața lui, Lopez and Garner, se știu destul de multe, întrucât presa a comentat constant aceste aspecte. Ben Affleck și Jennifer Lopez s-au întâlnit pentru prima dată pe platoul de filmare al peliculei Gigli, în 2001, la scurt timp după aceea devenind unul dintre cele mai mediatizate cupluri de la Hollywood. Cei doi s-au logodit în noiembrie 2002, și-au anunțat nunta pentru septembrie 2003 și, în cele din urmă, și-au anulat logodna în ianuarie 2004. În mai 2021, după ce ambele vedete au trecut prin divorțuri și alte relații, Ben Affleck și Jennifer Lopez au fost văzuți din nou împreună, stârnind zvonuri despre o idilă reînviată. Ei și-au confirmat relația în iulie 2021, marcând astfel revenirea cuplului Bennifer. Recent, însă, alte zvonuri au dat peste cap lumea paparazzilor și a presei mondene când s-a anunțat că cei doi s-ar despărți din nou. Un puzzle despre care toți vorbesc, dar pe care îl înțeleg doar personajele principale.

În ceea ce privește legătura dintre Ben Affleck și Jennifer Garner, cei doi actori s-au cunoscut în 2003 pe platoul de filmare al peliculei Daredevil, au început să se întâlnească în august 2004, în iunie 2005 s-au căsătorit, în 2015 s-au separat, iar în 2017 au divorțat. Cuplul are trei copii împreună: două fiice, Violet și Seraphina, și un fiu, Samuel.

Surse:

https://www.imdb.com/title/tt0840361/awards/?ref_=tt_awd

https://facts.net/celebrity/41-facts-about-ben-affleck/

https://www.imdb.com/name/nm0000255/trivia/?ref_=nm_ql_3

Vă mai recomandăm să citiți și:

A fost deschisă o nouă anchetă în cazul morții actorului Matthew Perry

Mark Hamill, actorul care și-a câștigat un loc etern în Universul Războiului Stelelor. „Este mai mult un basm decât un adevărat science-fiction”

Actorul Kevin Spacey a negat noi acuzații de comportament sexual nepotrivit

De ce a renunțat actorul Martin Freeman la vegetarianism după 38 de ani?

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Peste 50.000 de oameni au murit prematur în 10 ani din cauza incendiilor de vegetație
Peste 50.000 de oameni au murit prematur în 10 ani din cauza incendiilor de vegetație
Adevărata poveste a lui Pocahontas
Adevărata poveste a lui Pocahontas
Unul din patru copii din lume este în pericol din cauza alimentelor sărace
Unul din patru copii din lume este în pericol din cauza alimentelor sărace
Pandemia de COVID-19, minoră în comparație cu bacteriile rezistente la medicamente
Pandemia de COVID-19, minoră în comparație cu bacteriile rezistente la medicamente
Magicianul Antonio, cel mai înalt om din România, dezamăgit de participarea la iUmor: „Am făcut ce mi-au zis producătorii și am picat într-o deziluzie” | EXCLUSIV ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE
Magicianul Antonio, cel mai înalt om din România, dezamăgit de participarea la iUmor: „Am făcut ce mi-au zis producătorii ...
DESCOPERĂ.ro, cel mai citit site de Educație și Știință și Tehnologie din România!
DESCOPERĂ.ro, cel mai citit site de Educație și Știință și Tehnologie din România!
Test de cultură generală. De ce nu consideră cercetătorii că Pluto este planetă?
Test de cultură generală. De ce nu consideră cercetătorii că Pluto este planetă?
Oamenii de știință încearcă să afle care este forma Universului
Oamenii de știință încearcă să afle care este forma Universului
Nicolas Sarkozy avertizează că Franța ar putea fi cuprinsă de haos
Nicolas Sarkozy avertizează că Franța ar putea fi cuprinsă de haos
Armistițiu global în timpul Jocurilor Olimpice, susținut de țările din G7
Armistițiu global în timpul Jocurilor Olimpice, susținut de țările din G7
Posibil dezastru electoral pentru conservatorii premierului Rishi Sunak
Posibil dezastru electoral pentru conservatorii premierului Rishi Sunak
Geniul său a propulsat România! Invențiile prețioase dăruite de Aurel Vlaicu lumii
Geniul său a propulsat România! Invențiile prețioase dăruite de Aurel Vlaicu lumii
Turneul lui Taylor Swift ar putea modifica strategia Băncii Angliei
Turneul lui Taylor Swift ar putea modifica strategia Băncii Angliei
Proprietățile de lux de pe plajele din SUA își pierd din valoare din cauza schimbărilor climatice
Proprietățile de lux de pe plajele din SUA își pierd din valoare din cauza schimbărilor climatice
O sentință greșită a însemnat 43 de ani după gratii pentru o femeie din SUA
O sentință greșită a însemnat 43 de ani după gratii pentru o femeie din SUA
Creștere alarmantă în Japonia! O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore
Creștere alarmantă în Japonia! O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore
Astronauții de pe Marte ar putea avea nevoie de dializă renală la întoarcerea pe Pământ
Astronauții de pe Marte ar putea avea nevoie de dializă renală la întoarcerea pe Pământ
Cicloanele tot mai intense și frecvente din cauza crizei climatice afectează păsările marine
Cicloanele tot mai intense și frecvente din cauza crizei climatice afectează păsările marine