Home » Cultură » Aristoteles Workshop isi deschide portile

Aristoteles Workshop isi deschide portile

Publicat: 07.05.2009
Aristoteles Workshop, atelier de film documentar deschis tinerilor regizori, cameramani, monteuri si producatori din Europa Centrala si de Est, invita la aplicarea de dosare pentru cea de-a patra editie a sa, care se va desfasura in Sibiel, judetul Sibiu, intre 23 august si 23 septembrie.

Aristoteles Workshop deschide apelul la candidaturi pe web, la adresa www.aworkshop.org  Atelierul Aristoteles este o structura de training specializata pe filmul documentar care ofera, prin intermediul expertilor internationali invitati, consultanta la cel mai inalt nivel in conceperea, regizarea si producerea de filme documentare.

La aceasta editie vor participa personalitati de renume mondial din domeniul filmului documentar ca Jennifer Fox si Thierry Garrel, care vor impartasi studentilor AW din cunostintele si experienta lor. O zi consacrata productiei filmului documentar in cadrul ARTE va fi animata de responsabilii acestui prestigios post de televiziune franco-german.

Workshopul se desfasoara pe patru module iar cei 16 participanti lucreaza in patru echipe, folosind cele mai noi tehnologii si tehnici High Definition TV. Abordarea este una creativa care incurajeaza spiritul independent, atent, inovativ si asumarea riscului artistic pentru ca studentii sa isi poata traduce ideile in documentare originale si inovative.

Anul acesta o atentie speciala va fi acordata subiectelor legate de probleme stiintifice, de ecologie si de dezvoltare durabila, aplicantii fiind incurajati sa prezinte un scurt synopsis legat de aceste teme. Rezultatul final este un film de 30 de minute, documentar, dar deschis elementelor de fictiune in orice abordare. Echipele sunt apoi ajutate de catre Aristoteles Workshop in promovarea lor ulterioara. Astfel atelierul Aristoteles ofera un triplu beneficiu: invatare, aplicare si vizibilitate.

Filme precum Bar de zi al Corinei Radu, Ciobanul zburator al lui Catalin Musat sau Nu te supara dar… al Adinei Pintilie, create in cadrul Aristoteles Workshop, au castigat recunoastere la marile festivaluri de film internationale.

Aristoteles Workshop este un proiect initiat si finantat de catre TV ARTE FRANCE, iar partenerii evenimentului sunt: Descopera.ro, Tare.ro, CNC, ASTRA FilmFest,TIFF, Shooting, AVIS, Cinemagia, Observatorul cultural, liternet.ro si hboclub.ro.

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase