Home » Natură » Gingaşă în aparenţă, dar destul de periculoasă, această omidă blănoasă a fost asociată cu Donald Trump. Care este motivul

Gingaşă în aparenţă, dar destul de periculoasă, această omidă blănoasă a fost asociată cu Donald Trump. Care este motivul

Publicat: 11.10.2016
Aceste omide se pot găsi în diferite culori, roz sau albe.

Omida care aminteşte de frizura unuia dintre candidaţii la preşedenţia Statelor Unite ale Americii a fost descoperită în Amazonul peruvian, într-un loc numit Tambopata.

Omida este portocalie şi pufoasă, iar oamenii au poreclit-o Trumpapillar. Deşi numele pare amuzant, iar omida pare inofensivă, aceasta poate fi destul de periculoasă. 

,,Deşi pare moale şi prietenoasă, de fapt nu este aşa,” a declarat Jeff Cremer, fotograful care a surprins creatura. Omida provoacă arsuri şi iritaţie prin intermediul perilor săi care acţionează ca acele minuscule hipodermice. Cremer a utilizat lentile speciale care au putut captura imagini precum cele realizate la microscop, în imagini pot fi observaţi ghimpii de pe perişorii omidei. 

,,Aceste omizi pot fi destul de periculoase. A trebuit să fiu foarte atent când am realizat fotografiile, deoarece din cauza vântului firele de păr se desprindeau de pe omidă şi puteau ajunge pe mine,” a declarat Cremer. 

Cremer a afirmat că perii sunt utilizaţi pentru protecţie împotriva prădătorilor, aceste omide se pot găsi în diferite culori, roz sau albe. 

Sursa: Business Insider

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase