Home » D-Guest » Metoda inedită găsită de japonezi pentru a salva broaştele ţestoase şi a evita accidentele feroviare

Metoda inedită găsită de japonezi pentru a salva broaştele ţestoase şi a evita accidentele feroviare

Metoda inedită găsită de japonezi pentru a salva broaştele ţestoase şi a evita accidentele feroviare
Publicat: 02.12.2015
Acestea pot traversa şinele într-un mod mult mai sigur

Viaţa broaştelor ţestoase poate fi foarte dificilă, mai ales în momentul în care intenţionează să traverseze şinele de cale ferată. Există riscul ca ele să cadă între traverse şi să rămână blocate. De asemenea, broaştele pot afecta mecanismul de schimbare a macazelor, provocând întârzieri în mersul trenurilor sau chiar accidente.

Parcul acvatic din oraşul japonez Kobe se confruntă de mult timp cu astfel de probleme. În zonă trăiesc numeroase broaşte ţestoase, care, deseori, se avântă în încercarea de a traversa şinele de cale ferată.

Pentru a proteja broscuţele, administratorii parcului au colaborat cu specialiştii Companiei de Cale Ferată din Japonia, concepând un sistem de canale din beton, dispuse sub şine. Aceste canale au fost construite îndeosebi în zonele de intersecţie a căilor ferate, unde broaştele ţestoase sunt văzute cel mai adesea.

De la implementarea acestui proiect, în luna aprilie a acestui an şi până acum, mai multe ţestoase au fost observate în momentul în care traversau şinele de cale ferată prin tunelurile special construite. Astfel, vieţile acestora au fost salvate, iar riscul de accidente feroviare a fost diminuat.

Sursa: Discovery

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Iți recomandăm