Home » D-Guest » Marius Tucă Show începe marți, 3 mai, de la ora 20.00, live pe gandul.ro

Marius Tucă Show începe marți, 3 mai, de la ora 20.00, live pe gandul.ro

Publicat: 03.05.2022
Marius Tucă Show începe marți, 3 mai, de la ora 20.00, live pe gandul.ro
O discuție francă și pertinentă despre evenimentele momentului

E greu să vorbești astăzi, de Ziua mondială a libertății presei, despre libertatea presei. Ar putea suna ușor oximoronic, ținând cont de întreg contextul pe care îl trăim.

Este însă întotdeauna frumos să vorbești despre presă, despre puterea jurnalismului și condeiul jurnaliștilor, mai ales atunci când iubești cu adevărat această meserie care dă cea mai nebună și spectaculoasă dependență din lume. Aceea de a găsi informația și povestea.

Jurnalistul Cornel Nistorescu face împreună cu Marius Tucă o radiografie la cald despre lumea de astăzi, dar și ceea ce mai înseamnă în zilele noastre ideea de presă. Cât de mult contează o informație verificată, credibilă și ce trebuie să facem pentru a împiedica fake news-urile? Cum se vede lumea după pandemie? Dar după război?

O discuție francă și pertinentă despre evenimentele momentului, despre dezinformare, manipulare, fake-news-uri şi toate obstacolele cu care se luptă presa în care vremuri deloc de invidiat.

Și nu putem vorbi despre presă fără a lăsa aici câteva rânduri din articolul „Scrisoare de amor”, dedicat presei, scris de jurnalistul Viorel Ilișoi.

„Te-am iubit, nenorocito!

Ai îmbătrânit, te-ai sluțit de să nu te mai recunosc, m-ai trișat ca pe ultimul naiv de pe planetă, ți-ai făcut mendrele cu mine și m-ai abandonat. Nici să te mai ating nu pot acum, deși îmi ard inima și degetele de dorință. Cu patimă te-aș atinge, te-aș devora.”

O nouă ediție pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – https://www.facebook.com/mariustuca.ro – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Iți recomandăm