Home » D-Guest » De ce nu funcționează românescul “merge și așa” atunci când vine vorba despre siguranța coșului de fum?!

De ce nu funcționează românescul “merge și așa” atunci când vine vorba despre siguranța coșului de fum?!

De ce nu funcționează românescul “merge și așa” atunci când vine vorba despre siguranța coșului de fum?!
Publicat: 30.08.2022

Pentru confortul termic al caselor noastre, punem ban peste ban, facem sacrificii financiare și reușim într-un final să ne achiziționăm, fie șeminee pe lemne de calitate superioară, centrale pe lemne sau termoseminee cu randament crescut sau chiar și o sobă premium.

Din păcate, încântați de achiziție și de faptul că am investit deja cea mai mare parte din buget pe noul dispozitiv de încălzit, din motive financiare sau conduși de celebra expresie românească “las’ că merge și așa!”, când vine vorba despre coșul de fum, apelăm la soluții ieftine, slabe calitativ sau chiar improvizate.

Și ca să evităm această capcană periculoasă, specialiștii noștri în șeminee din Sibiu, ne explică faptul că, achiziția unui sistem de evacuare al fumului de slabă calitate sau și mai rău, improvizat, nu va periclita doar randamentul noului și costisitorului șemineu, dar îți va putea pune în pericol chiar și siguranța casei și familiei tale. Un coș de fum de proastă calitate, montat în regim propriu sau de către pseudo-meșteri, stă la baza majorității intoxicațiilor accidentale cu fum și a incendiilor casnice din România!

Dacă vrei să dormi liniștit cu gândul că ai ales cel mai potrivit coș de fum pentru casa ta, mergi la sigur și apelează doar la profesioniști! Așadar, o echipă de meseriași autorizați este singura variantă prin care vei primi consultanță de specialitate, cele mai bune soluții și servicii de montaj, menite să-ți asigure un somn liniștitor.

Așadar, în următoarele rânduri, îți vom prezenta două tipuri de evacuare a fumului provenit de la toate sursele termice care folosesc combustibil fosil: coș de fum ceramic și cos de fum inox.

Hornul ceramic profesional zidit este alternativa ideală și mult mai trainică la clasicele coșuri de fum din cărămidă. Acest tip de coș de fum este triplustrat cu tuburi ceramice la interior, vată minerală groasă și mantale din beton rezistent, la exterior. Sistemul propus de meșterii sibieni este un coș de fum modular dispus sub forma unui kit complet de construcție pentru o evacuare profesională, sigură și de durată pentru: sobe, centrale pe lemne sau pentru orice tip de focar de șemineu cu combustie fosilă. Produs de către o companie germană de prestigiu în domeniul termicelor ceramice, aceste sistem profesional de evacuare promite o garanție minimă de 30 ani de funcționare la cote înalte de calitate, randament și rezistență!

A 2-a categorie este reprezentată de coșurile de fum din inox izolat – soluții moderne, ușor de montat, folosite în special atunci când nu există posibilitatea construirii unui coș de fum ceramic zidit. Coșul din inox reprezintă o modalitate contemporană de evacuare a fumului din toate tipurile de șeminee, sobe sau centrale, fiind un produs căptușit cu vată izolatoare pentru o siguranță maximă în timpul funcționării.

Coșurile de fum din inox pot fi configurate în diferite moduri, oferind chiar posibilitatea de deviere a traseului de fum și astfel, putând fi amplasate în locurile unde coșurile de fum tradiționale, nu ar putea fi montate.

Totuși, pentru menținerea coșului de fum într-o stare perfectă de funcționare, vei avea nevoie și de accesorii pentru curățarea și întreținerea acestuia. În acest sens, în magazinul on-line al meșterilor sibieni, ai la dispoziție kit-uri, sisteme, dar și soluții profesionale de curățare și îndepărtare a gudronului de pe canalul de evacuare, soluții de curățare a focarului de șemineu și a coșului de fum – toate acestea, pentru protecția căminului tău!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Iți recomandăm