Home » Descopera in Romania » În România va exista „Muzeul Vârstelor” – FOTO

În România va exista „Muzeul Vârstelor” – FOTO

Publicat: 25.11.2015
Casa Filipescu-Cesianu din Bucureşti va intra într-un proces de reamenajare pentru a prezenta apoi publicului "Muzeul vârstelor"

Recent deschisă şi redată publicului bucureştean, Casa Filipescu-Cesianu de pe Calea Victoriei nr. 151, intră în a doua fază de structurare a activităţii cultural-educative. Sălile care găzduiesc până la sfârşitul acestei luni expoziţia de fotografie „Bucureşti – un portret «Novecento»”, vor fi închise şi vor intra într-un proces de reamenajare, urmând să prezinte publicului bucureştean, şi nu numai, „Muzeul vârstelor”.

„Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute este atât o poveste despre intimitate, cât şi despre evoluţia raporturilor dintre generaţii în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc, având Bucureştiul drept studiu de caz. Trăim şi înţelegem cu adevărat numai vârsta pe care o avem, deşi adunăm în «muzeul» personal prelungiri culturale ale generaţiilor mai vechi. Şi în această moştenire primită, cu fiecare an trăit, adăugăm sentimente, întâmplări, proiecte. Muzeul vârstelor este o poveste despre cum ar fi arătat o zi din viaţa noastră, din secolul al XVIII-lea până în prezent. Şi mai ales, despre cum a evoluat această zi simbolică în istorie, cu fiecare generaţie”, a declarat Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului Bucureşti, într-un comunicat remis Descoperă.

Casa Filipescu-Cesianu (1892) reprezintă amenajarea unei reşedinţe mai vechi, din perioada anilor 1846 – 1850 şi este una dintre puţinele locuinţe aristocratice ale Bucureştilor din la Belle Epoque, rămasă fidelă proiectului iniţial. În această reşedinţă au locuit câteva familii din aristocraţia românească, precum Iancu Filipescu şi Maria Ghica Filipescu. Constantin Cesianu extinde această reşedinţă aristocratică având sprijinul arhitectului Leonida Negrescu (1892). Cu acest prilej sunt realizate decoraţiile exterioare, acoperişul imperial şi este amenajat parcul reşedinţei.

Pe toată perioada închiderii încăperilor ce vor fi reamenajate, Sala Lapidarium a Casei Filipescu-Cesianu precum şi parcul reşedinţei vor rămâne deschise şi se vor putea vizita de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, în special pe domeniul social. Pasiunea pentru ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase