Home » Descopera in Romania » Acesta este cel mai nou pământ românesc. Este întins cât Bucureştiul, dar accesul este interzis. VIDEO

Acesta este cel mai nou pământ românesc. Este întins cât Bucureştiul, dar accesul este interzis. VIDEO

Publicat: 17.10.2016
Acesta este cel mai nou pământ românesc. Este întins cât Bucureştiul, dar accesul este interzis. VIDEO
Cel mai nou pâmânt românesc oferă peisaje care îţi taie respiraţia. Totuşi, cel puţin pentru moment, locuirea acestui teritoriu şi simpla vizitare a lui sunt interzise.
Guvernul României a interzis popularea insulei Sacalin, un teritoriu de 21.410 hectare (cam de dimensiunea capitalei ţării, Bucureşti) din Marea Neagră, scrie Business Magazin.
Principalul scop al acestei măsuri este protejarea păsărilor rare care cuibăresc aici (229 de specii). Şi flora este una deosebită, sute de plante rare putând fi întâlnite în acest loc, relatează one.ro.
 
Locuirea insulei a fost interzisă de autorităţile române încă din 1938.
 
Insula Sacalin s-a format în urmă cu aproximativ 150 de ani. Iniţial, erau două insule, Sacalinu Mare şi Sacalinu Mic, însă, în timp, cele două s-au unit şi formează acum un teritoriu compact de peste 210 kilometri pătraţi.

 
Insula se află în Marea Neagră, la mică distanţă de coasta românească, în dreptul braţului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării.
 
Pe insula Sacalin se regăsesc cele mai mari colonii de chire de mare şi pelicani creţi, insula fiind principala zonă de cuibărit, hrănire şi iernare a acestor specii. În apele din proximitate se găsesc peşti rari, sturioni, dar şi plante rare, cum ar fi varza de mare şi canarul bălţii.
 
Insula românească nu trebuie confundată cu insula Sahalin, cea mai mare insulă rusească, situată în nordul oceanului Pacific.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase