Home » Descopera in Romania » A fost aleasă cea mai bună staţiune de schi din România. Cine a primit acest premiu la ”World Ski Awards”

A fost aleasă cea mai bună staţiune de schi din România. Cine a primit acest premiu la ”World Ski Awards”

Publicat: 22.11.2017
Staţiunea Sinaia a fost premiată în cadrul Galei World Ski Awards, din Austria, acesta fiind primul an în care România este inclusă pe lista nominalizărilor. În competiţie, alături de Sinaia, care a fost desemnată cea mai bună staţiune de schi din ţară, au intrat alte nouă localităţi din ţară.
Primarul staţiunii Sinaia spune că acest trofeu este rezultatul investiţiilor făcute în acest domeniu, în ultimii ani, investiţii care se ridică la aproximativ 32 de milioane de euro, informează Mediafax.
 
„Este, evident, o distincţie extrem de importantă pentru oraşul nostru. Foarte important este faptul că România a intrat, pentru prima dată în acest an, pe listele de nominalizări. Este o recunoştere internaţională, o certificare a tuturor iniţiativelor, la nivel naţional. Pentru Sinaia este o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. În 2007 Primăria Sinaia şi Consiliul Local au demarat o serie de investiţii majore în Domeniul Schiabil. S-au construit de atunci trei instalaţii pe cablu, două gondole şi un telescaun, două instalaţii de zăpadă artificială, s-au achiziţionat maşini de bătut zăpadă, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. Am construit, pe domeniul schiabil, una dintre cele mai frumoase cabane turistice din România: Stâna Târle. Investiţii pe care le estimăm la o valoare totală de 32 de milioane de euro, o sumă foarte mare pentru oraş atât de mic. Un astfel de trofeu îţi dă o oarecare încredere, confirmă un potential”, a precizat primarul din Sinaia, Vlad Oprea.
 
Potrivit Primăriei Sinaia, pregătirile pentru sezonul de iarnă au început deja. Instalaţiile de zăpadă artificială au pornit la Cota 2000, în Valea Soarelui, urmând ca, în funcţie de temeratura aerului şi de precipitaţii, sezonul de schi să fie deschis, cel mai probabil, în prima jumătate a lunii decembrie.
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase