Home » Descopera in Romania » Cum poţi să fii turist în oraşul tău? O experienţă în Bucureşti

Cum poţi să fii turist în oraşul tău? O experienţă în Bucureşti

Publicat: 29.10.2019
Londra, Roma, Paris, Bruxelles sau Milano se numără printre cele mai căutate destinaţii din Europa pentru un city break. Dar cum ar fi să fii turist chiar în oraşul tău şi să te bucuri de toate avantajele pe care acest lucru le implică? Ne referim aici la Bucureşti, capitala ţării noastre, care a împlinit luna trecută 560 de ani de atestare documentară. Câte locuri din Bucureşti ai vizitat? Cât cunoşti din istoria şi cultura oraşului în care locuieşti? Câte restaurante şi experienţe ai încercat şi avut aici?

Pornind de la aceste întrebări, ai putea avea parte de o experienţă inedită: să fii turist chiar în oraşul tău. Ne referim aici la turist în adevăratul sens al cuvântului. Te trezeşti într-o sâmbătă de dimineaţă, îţi faci un bagaj mic care să includă haine (inclusiv un costum de baie), încălţări de schimb şi cosmeticele necesare pentru două zile de deplasare (şi alte lucruri indispensabile ţie), chemi un taxi şi pleci către hotel.

Destinaţia nu este una aleatorie, ci Radisson Blu, cel mai mare hotel de cinci stele din România, un complex unde fiecare oaspete care îi păşeşte pragul trăieşte o experienţă de neuitat. Acest complex hotelier este partener în programul Mastercard Premium & Business din 2015, prin intermediul căruia oferă, în anumite termene şi condiţii,  serviciul de late check-out, precum şi 15% reducere din nota de plată la toate restaurantele si barurile din cadrul complexului. Mai multe detalii despre acestea, precum si despre meniuri accesaţi http://tasteofbucharest.ro/

Amplasat pe ruinele istoricului Hotel Nestor, care s-a prăbuşit din cauza cutremurului din 1977, Radisson Blu este fostul hotel Bucureşti. Deschis în 2008 sub numele de Radisson SAS, acesta si-a schimbat denumirea in 2010 in Radisson Blu, fiind în prezent cel mai mare hotel din Europa de Est al Radisson Hotel Group. Acesta găzduieşte un Centru de Conferinte, cu 11 săli la standarde de înaltă calitate şi cu o sală de bal capabilă să găzduiască, în format cocktail, o recepţie cu până la 650 de invitaţi.

Situat pe Calea Victoriei la numerele 63-81, hotelul Radisson Blu Bucureşti dispune de un număr total de 487 camere şi apartamente în care eleganţa este cuvântul de ordine. Toate camerele sunt luxoase şi bine utilate, cu paturi twin sau matrimoniale, Wi-Fi de mare viteză gratuit, aer condiţionat cu reglare individuală a temperaturii, minibar, precum si alte facilităţi. De asemenea, Royal Suite de la etajul 7 oferă o privelişte aproape panoramică asupra oraşului, iar Presidential Suite, situat la etajul 8 şi cu o dimensiune de 200 mp, oferă intimitatea de care fiecare oaspete are nevoie.

După ce te-ai cazat într-una dintre camere sau apartamente, poţi să începi să beneficiezi imediat de facilităţile pe care le oferă acest hotel luxos sau poţi să amâni puţin şi să ieşi pe Calea Victoriei pentru o plimbare.

Dincolo de magazinele, restaurantele sau cafenelele amplasate pe bulevardul lung de 2,7 km, Calea Victoriei, artera cu o istorie de peste 400 de ani, găzduieşte sediile unor importante instituţii de cultură din Bucureşti.

Pornind de la hotelul Radisson Blu o poţi lua în dreapta, pe Calea Victoriei, şi în circa 200 de metri găseşţi Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), care găzduieşte, printre altele, cea mai mare colecţie de artă românească, europeană şi orientală, medievală şi modernă. Un punct de atracţie pentru vizitatorii MNAR este Sala Tronului, dar şi alte spaţii cu importanţă istorică deoarece această clădire este fostul Palat Regal.

Vizavi de el poţi admira Ateneul Român, frumoasa clădire construită în anii ’80 ai secolului XIX, în stilurile neoclasic şi eclectic, după planurile arhitectului francez Albert Galleron.

Foarte aproape de hotel mai poţi vizita şi Biserica Creţulescu (unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectură ale Capitalei) sau Sinagoga Eşua Tova. Totodată, poţi face o plimbare prin Cişmigiu, cea mai veche grădină publică din Bucureşti, situată la circa 600 de metri de hotel.

 

Experienţa culinară nu trebuie nici ea să lipsească din această călătorie inedită pe care o faci, iar cu orice card Mastercard Premium sau Business (adică Gold, Platinum, World, World Elite, Corporate sau Business) beneficiezi de 15% reducere din nota de plată la oricare dintre restaurantele şi barurile hotelului.

Poţi experimenta ceea ce se cheamă „progressive dinner”. Acest lucru înseamnă că poţi servi aperitivul la Restaurantul Caffe Citta, savurând aromele bucătăriei italieneşti. Acest restaurant dispune pe perioada sezonului de vară şi de o terasă în aer liber.

Pentru felul principal te poţi muta în rafinatul restaurant Prime Steaks and Seafood, unde poţi savura vedeta meniului, John Stone Prime Irish Beef, muşchi de vită maturat şi pregătit la cuptorul cu cărbuni Josper, ca un adevărat gentleman.

O altă alegere poate fi mult premiatul Ginger Sushi Bar & Lounge, unde bucătarii asiatici pregătesc, în bucătăria deschisă situată în centrul restaurantului, o multitudine de delicii asiatice, precum tradiţionalul sushi, tartarul asortat, sashimi sau nigiri şi o selecţie de preparate calde.

La desert poţi încerca unul dintre preparatele cu arome mediteraneane şi orientale ale restaurantului Sharkia, situat în Park Inn by Radisson Bucharest Hotel & Residence, la doar câţiva paşi de cealaltă parte a hotelului Radisson Blu.

Poţi încheia seara „progressive dinner” cu un cocktail la elegantul Blå Lounge Bar, barul „de gheaţă” situat în centrul hotelului şi care oferă o amplă vedere către grădina şi piscina exterioară.

A doua zi, micul dejun îl poţi servi în restaurantul cu meniu international Dacia Felix, situat la parterul hotelului. Poţi veni aici cu familia şi prietenii deoarece, din toamnă până în primăvară, restaurantul găzduieşte „Sunday Brunch” – un bufet generos, cu preparate din toate cele patru restaurante ale hotelului, precum şi muzică live. Pentru cei mici există amenajat un loc de joacă, cu multe jucării şi surprize din partea animatorilor.

Aşadar, dacă vrei să fii turist chiar şi în oraşul tău poţi încerca o experienţă în acest hotel în care au stat o mulţime de personalităţi importante din întreaga lume. Printre ele îi enumerăm doar pe actualul rege Felipe al VI-lea al Spaniei şi soţia sa, regina Letizia sau Madonna.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase