Home » Descopera in Romania » Denumirea Pieţei Universităţii rămâne aceeaşi. Consilierii generali au respins proiectul

Denumirea Pieţei Universităţii rămâne aceeaşi. Consilierii generali au respins proiectul

Denumirea Pieţei Universităţii rămâne aceeaşi. Consilierii generali au respins proiectul
Publicat: 18.12.2019
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins un proiect care prevedea redenumirea Pieţei Universităţii în „Piaţa I.C. Brătianu”.

„Cronologic, necesitatea apariţiei pieţei circulare de la intersecţia bulevardelor I.C Brătianu, Regina Elisabeta şi Carol 1 s-a impus după construirea clădirii Universităţii Bucureşti (1864 – 1869) de către Alexandru Orăscu, atunci când prin faţa edificiului, considerat clădirea cea mai impozantă şi cea mai modernă (…)

Aşa cum refacerea statuii lui Ion C. Brătianu a fost o reparaţie istorică pe care a făcut-o primăria oraşului Bucureşti, la el o reparaţie istorică va însemna momentul în care va fi aprobată piaţa Ion C. Brătianu, la intersecţia bulevadelor, acolo unde se găseşte noua statuie a marelui om politic”, se arăta în referatul de specialitate al proiectului, potrivit Mediafax.

Proiectul a fost respins miercuri, în CGMB.

Acesta a fost o iniţiativă a consilierilor ALDE din CGMB, care au afirmat că „este o datorie de onoare a municipalităţii această atribuire a numelui lui Brătianu pieţei astfel create prin intersecţia bulevardelor mai sus menţionate şi care este dominată de noua statuie, replică la vechea statuie a lui Dubois”.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase