Istorie Ziua Îndrăgostiţilor - secrete, curiozităţi, destinaţii

 • FOTO: Publimedia/Shutterstock
  Cât durează dragostea la români?
  23.02.2015 |

  Românii se căsătoresc din ce în ce mai puţin, se gândesc în tinereţe de două ori înainte de a-şi pune pirostriile şi ajung, de cele mai multe ori, să divorţeze după cinci ani de mariaj. Cel puţin aşa arată statisticile oficiale.

  citeşte mai mult
 • FOTO: Publimedia/Shutterstock
  Zece lucruri pe care nu le ştiai despre nunţi. Cum a ajuns mireasa să stea în stânga mirelui
  22.02.2015 |

  Odată cu trecerea timpului, obiceiurile respectate de miri în ziua nunţii s-au schimbat. Unele tradiţii au origini care pot fi urmărite până în perioada Antichităţii, în timp ce altele au apărut pe parcurs. Aflaţi, mai jos, zece lucruri pe care probabil nu le ştiaţi despre nunţi.

  citeşte mai mult
 • Îndrăgostiţi se fotografiază pe Podul Artelor din Paris, decorat special de Valentine's Day cu trandafiri roşii cu etichete pe care apare mesajul "Este timpul să îţi spun că te iubesc". (FOTO: Jacques Demarthon/Mediafax Foto/AFP)
  Cum se sărbătoreşte Valentine's Day în lume
  14.02.2015 |

  Valentine's Day a devenit în ultimii ani o sărbătoare internaţională a dragostei. De-a lungul timpului, fotografii au surprins în timpul celebrării iubirii imagini cu adevărat inedite.

  citeşte mai mult
 • Valentine's Day, începutul macabru al unui obicei romantic
  13.02.2015 |

  Inimioare de pluş, bijuterii, bomboane de ciocolată, flori, felicitări şi cine la lumina lumânărilor. Cupluri îmbrăţişate, ţinându-se de mână şi sărutându-se parcă mai mult decât în orice altă zi a anului. Pentru unii, chiar un prilej pentru a pleca într-o vacanţă în doi. Aşa arată acum sărbătoarea internaţională a dragostei - Valentine's Day. Atât de mult i-a fascinat pe români această "celebrare de import", încât au dat uitării autohtonul Dragobete şi au adoptat-o.…

  citeşte mai mult
 • Românii pătimaşi: de la iubire la desfrâu şi violenţă
  10.02.2015 |

  În secolul al XVIII-lea, omul trăia într-un cadru ale cărui norme erau dictate de biserică şi de dogma creştină, iar de această privire ageră a feţelor bisericeşti nu scapă nici sexualitatea enoriaşilor. Atât biserica, cât şi statul încercau să controleze sexualitatea impunând ca actul sexual să se desfăşoare doar în interiorul căsătoriei şi doar în anumite zile.

  citeşte mai mult
 • Oraşele europene ale iubirii. Cinci destinaţii spectaculoase din Europa pentru Ziua Îndrăgostiţilor
  09.02.2015 |

  Februarie este luna iubirii în întreaga lume, iar românilor le place atât de mult dragostea încât o sărbătoresc de două ori: pe 14, de Valentine's Day, şi pe 24, prin autohtonul Dragobete. Nu există un mod mai plăcut de a celebra iubirea ca o călătorie în cuplu, pe parcursul căreia ai parte de răsfăţ şi ajungi să vizitezi şi să cunoşti locuri noi şi inedite. Nu trebuie să pleci departe pentru a te bucura de toate acestea. Este de ajuns să cumperi rapid biletele de avion…

  citeşte mai mult
 • Muntele Sexului din Indonezia. Ritualurile erotice care aveau loc aici (VIDEO)
  06.02.2015 |

  În Insula Java din Indonezia, pe muntele Kemukus (sau Gunung Kemumus) se află un altar unde timp de secole au avut loc ritualuri erotice. Autorităţile musulmane din Java au interzis la sfârşitul anului trecut această tradiţie, după difuzarea unui reportaj realizat de jurnalistul australian Patrick Abboud de la postul SBS One.

  citeşte mai mult
 • Jocurile dragostei: de la iubire la şantaj în viaţa de cuplu
  12.07.2013 |

  În lumea întreagă oamenii iubesc, cântă, scriu, sărbătoresc, trăiesc, ucid şi se lasă ucişi în numele iubirii. Când oamenii se îndrăgostesc şi decid să înceapă o relaţie lungă sau chiar o căsătorie, au senzaţia că fericirea şi iubirea pe care şi-o poartă vor rămâne neatinse de-a lungul anilor. În realitate, ceea ce trebuie să ştie orice cuplu care doreşte să aibă o relaţie de lungă durată este că drumul pe care tocmai l-au ales se poate parcurge doar dând…

  citeşte mai mult