Home » D:News » Ce este mai poluant: un hamburger sau un camion?

Ce este mai poluant: un hamburger sau un camion?

Ce este mai poluant: un hamburger sau un camion?
Publicat: 23.09.2012
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, Riverside, au descoperit că bucăţile de carne pentru hamburger, utilizate în restaurantele de tip fast food, afectează calitatea aerului mai rău decât camioanele.

 

Cercetătorii susţin că această cane timite în ecosistem cantităţi uimitor de mari de pulbere, depăşind emisiile unui camion sau ale unui coş de fabrică. 

„Emisiile provenite de la carnea preparată pe grătarele comerciale reprezintă o sursă necontrolată de pulberi sedimentabile, ele fiind de două ori mai multe decât cele provenite de la toate camioanele diesel de mare tonaj. Dacă facem o comparaţie, un vehicul de mare tonaj, cu motor diesel ar trebui să parcurgă 230 de kilometri pentru e echivala emisiile eliberate de o singură bucată de carne făcută la grătar”, a declarat coordonatorul studiului Bill Welch. 

Singura soluţie, prin care restaurantele ar putea remedia această problemă ar fi instalarea unor sisteme de filtrare care să împiedice fumul să ajungă în atmosferă şi să diminueze mirosul. 

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase