Prima pagină D:News

A fost dezvăluit primul model al aeronavei ce va călători de la New York la Tokyo în 90 de minute (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 10.23.2012 | ● Vizualizări: 62

Din 2003, când aeronava Concorde a efectuat ultimul său zbor, doar piloţii avioanelor de vânătoare şi Felix Baumgartner au putut zbura la viteze supersonice.

Compania XCOR Aerospace doreşte să readucă în actualitate zborul supersonic, însă într-un mod inedit: călătoriile între două oraşe vor fi efectuate prin spaţiul cosmic.

În acest scop, compania XCOR construieşte Lynx, o navetă capabilă de zbor suborbital care va decola şi ateriza la fel ca un avion convenţional, dar care va avea viteza de croazieră de 3,5 Mach, călătorind la 100 de kilometri deasupra solului.

Cu ocazia evenimentului International Symposium for Personal and Commercial Spaceflight organizat în New Mexico, oficialii companiei au prezentat primul model la scară 1:1 al aeronavei Lynx, ce urmează să efectueze primele zboruri de test la începutul anului 2013. Motorul navetei a fost deja testat în cursul acestui an.

Aeronava Lynx are o capacitate de doar două persoane, iar designul prezentat nu este încă final, afirmă Andrew Nelson, COO-ul companiei.

Oficialii spun că această naveta va permite pasagerilor să călătorească de la New York la Tokyo în doar 90 de minute. XCOR acceptă deja rezervări pentru primele zboruri, costul unei călătorii fiind de 95.000 de dolari.

Iată cum arată primele imagini cu naveta Lynx:

Acesta este planul de zbor pentru primele călătorii ale navetei Lynx, care vor costa 95.000 de dolari:

Sursa: Business Insider