Home » D:News » Rusia a creat primul său android femeie (FOTO, VIDEO)

Rusia a creat primul său android femeie (FOTO, VIDEO)

Publicat: 25.10.2012
De curând, iniţiativa Rusia 2045 a prezentat primul android despre care creatorii spun că va ajuta la elaborarea unor metode de transplantare a minţii umane în computere.

Aşa se face că Alissa este primul android femeie creat de ruşi. Mulţumită unei măşti de silicon ce îl alcătuieşte faţa, robotul este destul de realist la prima vedere. Totuşi, spre deosebire de alţi androizi, care pot avea peste 30 de puncte de articulaţii, Alissa are numai opt, care par să fie de ajuns pentru a-i permite să îşi mişte gura şi ochi.

Rusia a creat primul său android femeie

Momentan, ruşii au dezvoltat doar capul androidului care, pentru o oarecare mobilitate este amplasat pe un manechin dotat cu roţi. De asemenea, Alissa are unele dotări de bază care îi permit sincronizarea mişcărilor gurii în funcţie de cuvintele rostite de sintetizatorul de voce. „Pseudo inteligenţa artificială utilizată este rudimentară şi permite doar interacţiuni simple. Sistemul de recunoaştere vocală nu are nevoie de instruire pentru anumite persoane, dar poate fi sensibil la pauzele şi volumul vorbirii”, a explicat Mikhail Shcherbakov. 

În modul teleprezenţă, operatorii folosesc Skype pentru a comunica cu lumea exterioară. Camerele de luat vederi din ochii Alissei oferă un flux video, în timp ce operatorul foloseşte căşti. În prezent, compania realizează un set de teste cu sisteme simple de electroencefalografie, cu scopul de a-i permite operatorului să conducă robotul folosind doar gândurile. 

Mai jos puteţi urmări mişcările pe care le poate întreprinde şi Alissa, dar şi modul în care a fost creată faţa ei.

Rusia a creat primul său android femeie

Rusia a creat primul său android femeie

Sursa: Gizmag

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase