Home » D:News » Plimbare virtuală printr-un peisaj spectaculos: în curând vom putea explora Marele Canion cu ajutorul Street View (VIDEO)

Plimbare virtuală printr-un peisaj spectaculos: în curând vom putea explora Marele Canion cu ajutorul Street View (VIDEO)

Publicat: 25.10.2012
În premieră, Google a montat camerele sale de luat vederi - similare celor cu ajutorul cărora a fost realizat proiectul Street View - pe un rucsac special, pentru a înfăţişa imagini extraordinare de pe câteva dintre cele mai populare trasee turistice ale Marelui Canion.

Fiecare rucsac, cu greutatea de cca. 20 kg, este echipat cu 15 camere de 5 megapixeli – poziţionate astfel încât să ofere imagini care să acopere 360 grade -, un hard-drive şi baterii care să asigure alimentarea pentru o zi întreagă. Camerele înregistrează câte o imagine la fiecare 2,5 secunde. Echipamentul – numit trekker – este completat cu senzori care înregistrează temperatura, vibraţiile şi orientarea dispozitivelor. 

Săptămâna aceasta a fost înregistrat traseul de 16 km numit Bright Angel Trail, iar imaginile urmează să fie montate şi vor fi disponibile peste câteva luni.

O astfel de „pre-vizualizare” ar putea fi foarte utilă celor care se pregătesc să exploreze Marele Canion, dându-le o ideea asupra dificultăţii traseelor.

Reprezentanţii Googe au afirmat că intenţionează să trimită operatori dotaţi cu astfel de dispozitive de înregistrare şi în rezervaţiile forestiere, pe Everest, la Veneţia, în castele şi situri arheologice.

Stret View a fost lansat în 2007, în 5 oraşe americane, şi s-a extins ulterior la peste 3.000 de locaţii din 43 de ţări, „acoperind” un parcurs total de peste 7 milioane km.

Sursa: Mail Online

Foto: Google

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase