Home » D:News » Care este secretul celui mai bătrân bărbat din Marea Britanie, în vârstă de 110 ani? „Faptul că sunt leneş”

Care este secretul celui mai bătrân bărbat din Marea Britanie, în vârstă de 110 ani? „Faptul că sunt leneş”

Care este secretul celui mai bătrân bărbat din Marea Britanie, în vârstă de 110 ani? „Faptul că sunt leneş”
Publicat: 06.11.2012
Cel mai bătrân bărbat din Marea Britanie a împlinit 110 ani. Reginald Dean, născut în Tunstall pe 4 noiembrie 1902, afirmă că secretul longevităţii sale este faptul că este leneş, însă familia sa crede că secretul constă într-o poţiune pe care a băut-o în India.

Întrebat cum se simte la vârsta de 110 ani, Dean a răspuns „cu un an mai în vârstă decât atunci când aveam 109”. „A fost un an greu, dar mă simt mult mai bine acum”, a adăugat fostul preot.

Dean trăieşte în Derbyshire din 1947, iar de-a lungul vieţii sale a fost martorul a două războaie mondiale şi a 24 de premieri britanici.

Dean a fost preot în armata britanică în cel de-al Doilea Război Mondial, fiind staţionat în Burma, continuând să slujească în biserică până la pensionare, la vârsta de 80 de ani. De asemenea, Dean a fost învăţător timp de 10 ani, fiind căsătorit de 3 ori de-a lungul vieţii.

Fiul său, Christopher, spune că familia crede că nu lenea este secretul longevităţii lui Reg. „Când era în India, înainte de Primul Război Mondial, a băut un elixir oferit de un localnic. Ajutase pe cineva din sat şi tipul ăsta i-a spus «Bea asta şi o să trăieşti cel puţin 100 de ani». Şi el era mai naiv şi a băut licoarea aceea tulbure, şi iată-l acum aici”, a relatat Christopher.

Dean a devenit cel mai vârstnic bărbat din Marea Britanie după ce în iunie 2010 a murit Stanley Lucas, în vârstă de 110 ani.

Deţinătorul recordului mondial pentru longevitate masculină este Jiroemon Kimura, un japonez în vârstă de 115 ani.

Sursa: BBC News

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase