Home » D:News » Patru adolescente au inventat generatorul care foloseşte urina pentru a produce curent electric (FOTO)

Patru adolescente au inventat generatorul care foloseşte urina pentru a produce curent electric (FOTO)

Publicat: 07.11.2012
Inventatorii din toate colţurile Nigeriei, de la cele mai mici sate până la oraşele cele mai mari, s-au reunit în Lagos, cu ocazia târgului Maker Faire Africa.

Mişcarea „Maker”, ce îşi are originile în SUA, reprezintă un nou curent lansat de persoanele ce au ca pasiune construcţia de noi obiecte – fie că este vorba despre obiecte de artizanat tradiţionale sau de tehnologii robotizate de ultimă oră. 

Târgul Maker Faire Africa a fost organizat în Lagos, Nigeria, având ca scop prezentarea inovaţiilor realizate de pasionaţii de pe «Continentul Negru».

Unul dintre cele mai inedite produse prezentate cu ocazia acestui târg este un generator alimentat cu urină. Inedita invenţie a fost concepută de patru adolescente: Duro-Aina Adebola (14 ani), Akindele Abiola (14 ani), Faleke Oluwatoyin (14 ani) şi Bello Eniola (15 ani).

Cu ajutorul acestui generator, un litru de urină garantează şase ore de electricitate.

Urina este pusă într-o celulă electrolitică, ce separă hidrogenul şi îl trimite către un filtru de apă, pentru a fi purificat. Apoi, acesta este trimis către un cilindru cu gaz, unde hidrogenul este forţat într-un cilindru ce conţine borax lichid, ce este folosit pentru eliminarea umezelii din gazul de hidrogen. După ce este purificat, gazul de hidrogen este forţat în generator, care furnizează apoi curent electric.

Iată cum arată inedita invenţie:

Sursa: MakerFaireAfrica / Foto: whiteafrican

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase