Home » D:News » Care este cel mai lung animal din lume?

Care este cel mai lung animal din lume?

Care este cel mai lung animal din lume?
Publicat: 30.11.2012
Dacă vă gândiţi la balena albastră (Balaenoptera musculus), acea „bestie” care poate avea o lungime de până la 30 de metri, atunci trebuie să ştiţi că vă înşelaţi, pentru că există un animal şi mai lung de atât.

Este adevărat că Lineus longissimus, supranumit viermele şiret, este mult mai subţire decât o balenă albastră, dar cu toate acestea el are o lungime mai mare. De fapt, conform lui Peter Holland, autorul cărţii The Animal Kingdom: A Very Short Introduction, această specie nu numai că depăşeşte 30 de metri în lungime, dar uneori el să se dezvolte până la 50 de metri. 

Lineus longissimus se găseşte în mare parte din Marea Britanie şi Irlanda, excepţie făcând regiunile estice. El se adăposteşte pe maluri, sub bolovanii aşezaţi în mici bălţi. 

Viermele nesegmentat este alungit precum o panglică, iar în primul trimestru de viaţă, culoarea lui variază de la măsliniu închis, la un ciocolatiu închis. La maturitate, în schimb, el este fie maro foarte închis, fie negru. 

Animalul este cel mai lung nemertean cunoscut până acum, cele mai multe exemplare măsurând undeva între 5 şi 15m. Cu toate acestea, au existat cazuri în care unele exemplare au depăşit 30 de metri în lungime. Unul dintre aceste exemplare a fost descoperit pe un mal din Scoţia în 1864, iar lungimea sa depăşea 55 de metri. Cu toate acestea, datele privind lungimea acestui animal al trebui adoptate cu oarecare precauţie, având în vedere că el este extrem de flexibil, motiv pentru care poate fi întins cu uşurinţă, depăşindu-şi lungimea normală. 

Sursa: Why Evolution is True

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase