Home » D:News » Femeile au capacitatea de a identifica bărbaţii infideli dintr-o simplă privire

Femeile au capacitatea de a identifica bărbaţii infideli dintr-o simplă privire

Femeile au capacitatea de a identifica bărbaţii infideli dintr-o simplă privire
Publicat: 10.12.2012
Ni se spune că nu este bine să judecăm o carte după copertă dar cu toate acestea un nou studiu indică faptul că uneori aceste presupuneri sunt corecte. Mai exact, cercetarea susţine că femeile au capacitatea de a-şi da seama dacă un bărbat nu este fidel, în funcţie de trăsăturile lui faciale.

Aceasta este prima dovadă care demonstrează că presupunerile femeilor legate de fidelitatea unui bărbat pot fi adevărate. „Este de-a dreptul remarcabil că astfel de impresii pot avea acurateţe, având în vedere că informaţiile de acest gen pot fi foarte inexacte”, au notat autorii în studiul lor. 

la studiu au luat parte 34 de bărbaţi şi tot atâtea femei. Participanţii au fost rugaţi să analizeze fotografiile a 101 bărbaţi şi 88 de femei, spunând cât de feminin sau masculin era personajul şi care erau şansele ca acesta să fie infidel. 

Imaginile au fost realizate în 2005 de cercetătorii de la Universitatea din Australia de Vest şi includeau portrete ale unor oameni care recunoscuseră că au fost infideli. 

Doar pe baza fotografiilor, femeile au reuşit să îi identifice pe bărbaţii infideli cu o acurateţe destul de mare (presupunerile lor au fost greşite doar în procent de 38%). Ele au asociată infidelitatea cu nivelul de masculinitate exprimat de trăsăturile faciale şi nu cu cât de atrăgător era acesta. 

În schimb, bărbaţii nu au reuşit să identifice femeile din fotografii care recunoscuseră că îşi înşelaseră partenerii. De fapt, ei au catalogat greşit aceste femei în proporţie de 77%. 

Mai mult, ei au asociat predispoziţia unei femei de a-şi înşela partenerul, cu feminitatea şi frumuseţea, ceea ce înseamnă că bărbaţii percep femeile atrăgătoare ca fiind infidele. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase