Home » D:News » Burrito Bomber – drona care îţi livrează mâncarea acasă (VIDEO)

Burrito Bomber – drona care îţi livrează mâncarea acasă (VIDEO)

Publicat: 17.12.2012
Burrito Bomber – drona care îţi livrează mâncarea acasă (VIDEO)
Dacă livrarea de produse alimentare la domiciliu e un lucru banal în societatea occidentală, livrarea lor cu ajutorul unui vehicul autonom fără pilot - o dronă - este totuşi ceva neobişnuit. Proiectanţii de la Darwin Aerospace au făcut acest pas construind Burrito Bomber, o dronă care poate paraşuta coletul cu mâncare comandat în faţa uşii, în câteva minute.

Pornind de la o dronă tip Skywalker X-8 FPV/UAV Flying Wing, proiectanţii i-au adăugat un mecanism bazat pe un sistem de aruncare a bombelor (Quantum RTR Bomb System), folosind un recipient cilindric şi câteva accesorii realizate cu ajutorul unei imprimante 3-D.

Navigaţia este controlată de un sistem ArduPilot, iar utilizatorii pot fie să seteze de la început anumite puncte pe traseul pe care trebuie să-l urmeze drona aflată pe pilot automat, fie să ghideze manual aparatul de zbor, orientându-se cu ajutorul imaginilor luate de camera video incorporată în construcţia dronei.

Comenzile de mâncare sunt realizate cu ajutorul unei aplicaţii web, care stabileşte localizarea clientului şi creează automat un traseu pe care se va deplasa drona.

Apoi, un operator aşează mâncarea în containerul special, încarcă fila conţinînd indicaţiile de traseu şi trimite drona spre destinaţie.

Conţinutul containerului este livrat în siguranţă datorită unei mici paraşute, care amortizează căderea.

Chiar dacă e puţin probabil ca această metodă să fie folosită pe scară largă pentru a livra mâncare la domiciliu, utilizarea dronelor pentru a transporta şi livra diverse încărcături este o posibilitate reală.

Congresul SUA a aprobat recent o lege pentru modernizarea transporturilor, prin care însărcinează aviaţia americană  (FAA – Federal Aviation Administration) să redacteze un set de reglementări privind utilizarea comercială a dronelor, până în septembrie 2015.

Se profilează, aşadar, un viitor în care transporturile aeriene vor fi asigurate, în mare măsură, de vehicule autonome, fără piloţi umani.

Pentru cei care vor să-şi construiască singuri un Burrito Bomber, Darwin Aerospace a publicat pe site-ul său instrucţiuni însoţite de modele 3-D şi coduri.

Sursa: Gizmag

Sursa foto: Darwin Aerospace

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase