Home » D:News » Ceaiul poate reduce şansele de a dezvolta cancer ovarian

Ceaiul poate reduce şansele de a dezvolta cancer ovarian

Ceaiul poate reduce şansele de a dezvolta cancer ovarian
Publicat: 17.12.2012
Veste bună pentru consumatoarele de ceai. Beneficiile acestei băuturi au fost observate în urma unui studiu ce a descoperit că femeile care beau ceai în mod regulat au un risc mai scăzut de apariţie a cancerului ovarian.

 

Studiul a fost realizat de oamenii de ştiinţă din China, pe un eşantion de 1000 de participante dintre care 500 erau paciente care sufereau de cancer ovarian şi 500 de femei clinic sănătoase. În timpul studiului, toate participantele au fost chestionate cu privire la obiceiurile lor de a consuma ceai. 

Rezultatele au arătat că subiecţii din grupul de control consumau mai mult ceai (78,8%), comparativ cu participantele afectate de cancer (51,4%). Acest lucru indică faptul că un consum regulat de ceai este asociat cu reducerea riscului de apariţie a cancerului ovarian. 

Femeile implicate în studiu consumau un amestec de ceai verde, negru şi oolong. 

„Nu numai durata de consum este importantă ci şi calitatea ceaiului şi frecvenţa de consum. Deci cât bei mai multe câni pe zi şi cu cât calitatea ceaiului este mai bună, cu atât rezultatele sunt mai bune, iar riscul este mai mic”, a declarat coordonatorul studiului, Andy Lee. 

Acum, cercetătorul va continua cercetările pentru a vedea cât de mult trăiesc femeile bolnave de cancer ovarian care consumă ceai şi a observa dacă nu cumva ceaiul creşte speranţa de viaţă a acestora. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase