Home » D:News » Cum opreşti un ucigaş înarmat să intre într-o şcoală? O companie americană propune o soluţie hi-tech (VIDEO)

Cum opreşti un ucigaş înarmat să intre într-o şcoală? O companie americană propune o soluţie hi-tech (VIDEO)

Cum opreşti un ucigaş înarmat să intre într-o şcoală? O companie americană propune o soluţie hi-tech (VIDEO)
Publicat: 07.01.2013
Recentul masacru petrecut la şcoala din oraşul american Newtown, în care au murit 26 de elevi şi profesori şi care a declanşat un val de controverse privind regimul armelor în SUA, a dus şi la imaginarea unor sisteme noi, mai eficiente, care să împiedice repetarea unor astfel de tragedii.

Un astfel de sistem este propus de compania Barbecan Security Systems, care consideră că instalaţia reprezintă un mijloc eficient de bloca accesul unor persoane înarmate în şcoli sau alte clădiri.

Numit Linear Revolving Door (LRD), sistemul constă din mai multe holuri care pot fi construite la intrarea într-o clădire şi în care accesul se face prin uşi rotative de o construcţie specială. Acestea sunt dotate cu senzori care identifică viteza cu care merge fiecare persoană şi adaptează, în consecinţă, viteza cu care se mişcă uşile, pentru a preveni atât accidentele, cât şi aglomerarea la intrare. Fiecare hol are câte două uşi, care se deplasează în faţa şi în spatele persoanei care intră (vezi video). 

Odată uşile închise, sistemul poate detecta prezenţa unor arme sau bombe asupra purtătorului şi, dacă sunt identificate asemenea obiecte, uşile îşi schimbă sensul de mişcare, împiedicându-l pe intrus să pătrundă în clădire – de fapt, împingându-l afară.

Sistemul poate fi utilizat în orice clădire cu trafic intens – în şcoli, mall-uri, teatre şi cinematografe, stadioane şi fabrici.

Reprezentanţii companiei susţin că sistemul este mai eficient decât un paznic, deoarece acesta nu poate împiedica un atacator hotărât şi bine înarmat (mai ales dacă are şi gânduri sinucigaşe) să intre într-o clădire, pe când sistemul LDR poate face acest lucru. Compania a declarat, de asemenea, că nu interzicerea deţinerii de arme – un subiect sensibil şi controversat în SUA – este soluţia optimă pentru a preveni tragedii precum cele de la Newtown, ci instalarea de sisteme de securitate performante.

Sursa: Discovery News / Credit foto: Barbecan Security Systems

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase