Prima pagină D:News

Animale bizare din adâncuri: şoarecele-de-mare

Redactia Descopera.ro | 01.15.2013 | ● Vizualizări: 1067
La mii de metri adâncime în mări şi oceane trăiesc multe animale cu înfăţişare uimitoare, cum este şi acest vierme polichet marin - numit şoarece-de-mare -, ce pare acoperit cu o „blană” iridescentă     + zoom
Galerie foto (2)

În realitate, creatura este un vierme marin care trăieşte la adâncimi de până la 2.000 de metri şi ajunge pe ţărm doar întâmplător, aruncat de furtuni.

Numele de şoarece-de-mare dat acestui vierme (care este un polichet marin din genul Aphrodita) se datorează perişorilor deşi - cu aspect de blană - cu care este acoperit dorsal corpul animalului şi care au o însuşire spectaculoasă: strălucesc în culori iridescente, probabil ca reacţie de apărare.

Şoarecele-de-mare poate creşte până la o lungime de 30 cm; trăieşte în Oceanul Atlantic şi în Marea Mediterană şi se hrăneşte cu rămăşiţele unor creaturi marine moarte. Şoarecii de-mare sunt hermafrodiţi - fiecare individ are atât organe reproducătoare feminine, cât şi masculine.

Un exemplar a fost observat recent, pe o plajă din Marea Britanie, de către Julie Sherrard, în timpul unei plimbări pe plajă.

Sursa: Mail Online