Home » D:News » De ce ne face singurătatea mai cheltuitori?

De ce ne face singurătatea mai cheltuitori?

De ce ne face singurătatea mai cheltuitori?
Publicat: 17.01.2013
Oamenii care au prieteni puţini sau care se simt singuri au tendinţa de a cheltui mai mulţi bani, susţine un nou studiu.

Cercetarea a descoperit că oamenii tind să preţuiască mai mult banii atunci când se simt singuri sau respinşi. 

Oamenii de ştiinţă din Hong Kong au explicat că acest fenomen se produce din cauza faptului că oamenii asociază respingerea socială cu situaţia financiară. Prin urmare, aceşti oameni trişti şi respinşi tind să să recurgă la jocuri de noroc şi la asumarea riscurilor mari, dar potenţial profitabile, decizii financiare care i-ar putea ajuta să se integreze. 

„Căutarea acceptării sociale şi menţinerea relaţiilor apropiate sunt unele dintre nevoile umane fundamentale. De multe ori, consumatorii sunt dispuşi să investească sau să sacrifice resurse importante pentru a-şi asigura legăturile sociale”, au notat autorii studiului. 

„În absenţa susţinerii social, consumatorii îşi doresc mai mulţi bani pentru a-şi permite să obţină ceea ce doresc de la sistemul din jurul lor. Respingerea socială declanşează luarea unor decizii financiare riscante”, au mai adăugat aceştia. 

În studiu, participanţii au fost rugaţi să descrie o situaţie socială în care s-au simţit fie excluşi, fie incluşi într-un grup. Apoi, după fiecare relatare, voluntarii au avut de ales între pariuri cu şanse mari de câştig, dar cu premii mici şi pariuri cu şanse mici de câştig şi cu premii mari. În urma acestui test s-a constatat că respingerea socială încurajează luarea deciziilor riscante. 

Pe de altă parte, studiul a scos la iveală faptul că atunci când participanţii vorbeau despre un scenariu în care s-au simţit fericiţi şi acceptaţi, ei deveneau mai atenţi şi mai reţinuţi în ceea ce privea deciziile financiare. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase