Home » D:News » Cum arată priveliştea văzută din vârful celei mai înalte clădiri din lume? (VIDEO / 360 grade)

Cum arată priveliştea văzută din vârful celei mai înalte clădiri din lume? (VIDEO / 360 grade)

Cum arată priveliştea văzută din vârful celei mai înalte clădiri din lume? (VIDEO / 360 grade)
Publicat: 29.01.2013
Această extraordinară imagine panoramică reprezintă oraşul Dubai văzut de la de la o înălţime de 828 m deasupra nivelului mării, din vârful grandiosului Burj Khalifa, cel mai înalt edificiu al lumii.

Alcătuită prin combinarea a peste 70 de fotografii individuale, imaginea recreează priveliştea ce poate fi văzută în filmul Misiune: Imposibilă – Protocolul fantomă (2011), când Tom Cruise se găseşte chiar în vârful faimoasei clădiri.

În fotografie pot fi observate multe dintre edificiile de marcă ale Dubaiului –  hotelul Burj Al Arab, Dubai Mall (cel mai mare mall din lume), hipodromul Meydan – şi înfăţişează uimitoarea înflorire pe care a cunoscut-o în ultimii ani acest oraş, care continuă să se dezvolte accelerat, atât ca un centru de afaceri, cât şi ca destinaţie turistică.

Autorul fotografiei panoramice este Gerald Donovan, un fotograf care locuieşte în Dubai şi care, pentru a realiza imaginea, a urcat în cel mai înalt punct al clădirii, în vârful turnului de pe acoperiş.

Acest punct se află la 200 de metri deasupra ultimului nivel la care se poate ajunge cu ascensoarele clădirii, urcând cu o viteză de 10 metri pe secundă: etajul 160. 

De aici, pentru a ajunge în vârful turnului, fotograful a urcat încă 200 de metri diferenţă de nivel, pe o scară abruptă, în spirală, aflată în interiorul turnului cilindric de pe acoperişul clădirii.

Ajuns acolo, la 828 metri înălţime, a făcut câteva zeci de fotografii panoramice, fiecare cu o rezoluţie de 80 megapixeli, care au fost apoi combinate pentru a obţine  imaginea „zoom-abilă” ce poate fi rotită sau înclinată, dându-ne senzaţia că privim din vârful celei mai înalte clădiri din lume.

AICI puteţi vedea imaginea „zoom-abilă”.

Imaginea a fost făcută publică pentru a marca un eveniment fotografic important – un concurs de fotografie care va avea loc în Dubai în luna martie, HIPA (sau Premiul de Fotografie Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum), cu premii foarte consistente (cele mai mari din lume), în valoare totală de 389.000 USD, Marele Premiu având o valoare de 120.000 USD.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase