Home » D:News » Cel mai mare duşman al alcoolicilor: a fost creat vaccinul anti-alcoolism care produce mahmureli cumplite

Cel mai mare duşman al alcoolicilor: a fost creat vaccinul anti-alcoolism care produce mahmureli cumplite

Cel mai mare duşman al alcoolicilor: a fost creat vaccinul anti-alcoolism care produce mahmureli cumplite
Publicat: 31.01.2013
Cei mai mari duşmani ai unui alcoolic sunt durerile de cap şi senzaţiile de greaţă, care apar după consumul de alcool. Acum, specialiştii se bazează pe aceste două efecte adverse ale alcoolului pentru a-i determina pe dependenţi să renunţe la băut.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Chile a creat un vaccin capabil să inducă aceste senzaţii oricărui consumator de alcool care nu se abţine în faţa cele mai mari ispite ale sale. 

Vaccinul acţionează prin împiedicarea ficatului să „exprime gene care metabolizează alcoolul”. Prin urmare, atunci când individul vaccinat consumă băuturi alcoolice, el va suferi de senzaţii de greaţă şi ritm cardiac accelerat. Ideea este că simptomele vor apărea instant, imediat ce individul va pune gura pe alcool. În acest mod, alcoolicul va regreta fiecare înghiţitură de alcool. 

Ideea a venit după ce specialiştii au observat că oamenii din Orientul Îndepărtat au o genă care nu le permite să dizolve alcoolul din corp, fenomen care face ca rata consumului de alcool să fie mai mică în aceste zone. Astfel, ei s-au gândit că recrearea acestei gene ar putea constitui ce mai bună metodă de prevenire a alcoolismului.

Acum, vaccinul, ale cărui efecte vor dura între 6 luni şi un an, va fi supus unui studiul clinic, iar dacă totul merge bine, el va putea fi comercializat în aproximativ 2 ani.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase