Home » D:News » Scufundare record: la -45 de grade Celsius, exploratorii ruşi au pornit în explorarea „Loch Ness-ului rusesc” (VIDEO)

Scufundare record: la -45 de grade Celsius, exploratorii ruşi au pornit în explorarea „Loch Ness-ului rusesc” (VIDEO)

Scufundare record: la -45 de grade Celsius, exploratorii ruşi au pornit în explorarea „Loch Ness-ului rusesc” (VIDEO)
Publicat: 07.02.2013
Exploratorii ruşi au stabilit un nou record după ce s-au scufundat la fundul unui lac izolat în cea mai friguroasă perioadă a anului. În ciuda recordului, exploratorii nu au reuşit să găsească creatura legendară despre care se crede că trăieşte în lac – un monstru similar celuia din Loch Ness.

Echipa de scufundători a călătorit până la fundul lacului Labynkyr din regiunea Yakuţia, din Siberia. Temperatura aerului în momentul în care scafandrii s-au scufundat în lac era de -45 de grade Celsius, au relatat autorităţile locale.

Lacul se găseşte în regiunea în care se află şi satul Oimyakon, care deţine recordul pentru cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată într-o aşezare locuită de oameni, sub -70 de grade Celsius.

„A fost stabilit un nou record mondial. Pentru prima dată în istorie, un om s-a scufundat în cea mai dură regiune de pe Terra în perioada cea mai friguroasă a anului”, au anunţat autorităţile locale din Yakuţia într-o declaraţie dată publicităţii.

Oficialităţile locale au anunţat că echipa de scufundători a colectat materiale unice despre sistemele climatice din regiunea permafrostului.

Lacul izolat are o reputaţie misterioasă mai ales datorită relatărilor din perioada URSS, în care membrii unei expediţii au anunţat că au văzut un animal misterios despre care au speculat ar fi o relicvă de pe vremea dinozaurilor.

Episodul i-a atras lacului supranumele de „Loch Ness-ul Rusiei”, după lacul scoţian în care se spune că ar exista o creatură mitică.

Societatea Geografică din Rusia a anunţat că scufundătorii „nu au găsit niciun monstru la fundul lacului”, intenţionând acum să introducă recordul în Cartea Recordurilor Guinness.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase