Home » D:News » Cercetătorii au descoperit încă un factor care ne apără împotriva cancerului de piele

Cercetătorii au descoperit încă un factor care ne apără împotriva cancerului de piele

Cercetătorii au descoperit încă un factor care ne apără împotriva cancerului de piele
Publicat: 26.02.2013
Cercetătorii de la Universitatea din Manchester au ajuns la concluzia că suplimentele de ulei de peşte pot contribui la protejarea împotriva cancerului de piele.

În studiu s-a constatat că voluntarii care au primit suplimente de omega-3 aveau mai multe şanse a de a nu fi afectaţi de influenţa nocive ale soarelui, comparativ cu cei care au primit tratament placebo. 

Cercetarea a fost realizată pe 79 de subiecţi dintre care jumătate au primit zilnic câte 4g de omega 3, echivalentul unei porţii şi jumătate de ulei de peşte. Restul participanţilor au urmat un tratament placebo. 

Apoi, folosind o maşină specială de iluminat, cercetătorii i-au expus pe voluntari la o lumină ce echivala 8, 15 sau 30 de minute de stat la soare într-o zi de vară. 

Rezultatele au arătat că cei care au primit placebo au avut un răspuns imunitar cu 50% mai scăzut faţă de cei care au primit zilnic cele 4g de supliment de omega-3. Totuşi, atunci când au fost expuşi la „soare” timp de 30 de minute, răspunsul imunitar al celor care au primit suplimentele nu a fost mai bun decât al celorlalţi participanţi. 

Descoperirile sunt importante pentru lupta împotriva cancerului de piele, tocmai pentru că cercetări anterioare au demonstrat că majoritatea oamenilor folosesc creme pentru protecţie solară doar atunci când sunt în vacanţă. 

De asemenea, cercetătorul Lesley Rhodes a subliniat că omega-3 nu ar trebui văzut ca un substitut al cremei de protecţie, ci ca încă o metodă de protecţie care funcţionează „mână în mână” cu aplicarea cremelor şi purtarea pălăriilor sau a tricourilor. 

Sursa: Medical Xpress

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase