Home » D:News » Pit-BUL: tehnologia care permite Poliţiei să imobilizeze orice automobil ce nu intenţionează să oprească (VIDEO)

Pit-BUL: tehnologia care permite Poliţiei să imobilizeze orice automobil ce nu intenţionează să oprească (VIDEO)

Marius Comper 03.08.2013
Ofiţerii de poliţie au la dispoziţie un nou instrument ce le permite să imobilizeze foarte rapid automobilele infractorilor care refuză să se oprească.

Tehnologia poartă numele de Pit-BUL (o prescurtare a numelui întreg, PitBallistic Undercarriage Lanyard), fiind conceput de compania americană Pacific Scientific Energetic Materials. Reprezentanţii companiei afirmă că tehnologia poate fi folosită pentru a opri orice tip de automobil, fie că este vorba despre o maşină compactă sau de un SUV de mari dimensiuni.

 

Sistemul este compus din două elemente: un rând de săgeţi metalice care penetrează pneurile din faţă ale automobilului şi un sistem de plase care imobilizează roţile şi osia.

 

„Dacă un şofer trece printr-un punct de control fără a se opri, agentul poate apăsa un buton, iar pneurile automobilului sunt sparte şi imobilizate în plasă în câteva milisecunde”, a explicat Mark Kaczmarek, program manager în cadrul Department of Homeland Security, agenţie guvernamentală americană care a finanţat conceperea acestei tehnologii.

„Nu mai este nevoie să urmărim în viteză infractorul, astfel că nu mai punem nicio viaţă în pericol”, a concluzionat Kaczmarek.

Iată cum funcţionează tehnologia Pit-BUL:

Iată specificaţiile Pit-BUL:

Sursa: Txchnologist