Home » D:News » Dovada că ruşii au ajuns primii pe Marte: ce au găsit specialiştii pe Planeta Roşie?

Dovada că ruşii au ajuns primii pe Marte: ce au găsit specialiştii pe Planeta Roşie?

Dovada că ruşii au ajuns primii pe Marte: ce au găsit specialiştii pe Planeta Roşie?
Publicat: 16.04.2013
Imagini capturate de Mars Reconnaissance Orbiter ar putea să aducă noi dovezi legate de o navetă spaţială sovietică care a dispărut misterios acum 40 de ani.

NASA a publicat de curând un comunicat de presă în care se specifică cum un grup de ruşi amatori, entuziaşti ai astronomiei au descoperit ceea ce ar putea fi rămăşiţele lui Mars 3, o navetă spaţială  care a asolizat cu succes pe Marte în 1971, dar care la câteva secunde de la eveniment a pierdut contactul cu Pământul. 

Descoperirea a fost realizată de o comunitate online dedicată roverului Curiosity. Liderul comunităţii Vitali Egorov a realizat eforturi pentru a descoperi naveta folosind imaginile adunate de  Mars Reconnaissance Orbiter. Descoperirea a fost făcută într-o imagine surprinsă acum 5 ani, în care se poate observa scutul termic, retroracheta şi modulul de amartizare. 

Experţii susţin că obiectele din imagine sunt foarte asemănătoare cu cele specifice lui Mars 3, dar consideră că va fi nevoie de o serie de teste pentru a confirma oficial descoperirea. 

Sursa: The Verge

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase