Home » D:News » Corpul si mintea

Corpul si mintea

Corpul si mintea
Publicat: 07.12.2007
Lipsa activitatii fizice poate duce la aparitia unor probleme mentale, cum ar fi depresia sau dementa, conform rezultatelor cercetarilor prezentate in cadrul conferintei British Nutrition Foundation, informeaza BBC News online.

La ora actuala, doar circa 35% dintre barbati si 24% dintre femei respecta doza recomandata de activitati fizice. "Este recenta constatarea legaturii dintre activitatile fizice si sanatatea mentala. Aceasta este importanta pentru cresterea increderii in sine, a tonusului general, pentru reducerea stresului si pentru un somn odihnitor. Si, la ora actuala, detinem dovezi conform carora activitatea fizica poate preveni depresia", a declarat Nanette Mutrie, profesor al Universitatii din Strathclyde.

Mutrie a subliniat faptul ca persoanele inactive prezinta un risc dublu de a suferi de depresie, in comparatie cu cele care practica activitati fizice.
Cercetatorii de la Universitatea din Bristol au prezentat rezultatele unui studiu care arata efectele activitatilor fizice asupra dementei si a maladiei Alzheimer. Astfel, acestia au descoperit ca, atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor, activitatea fizica duce la scaderea riscului de imbolnavire cu Alzheimer cu 30-40%, insa nu au putut preciza exact motivele care duc la aparitia acestor efecte pozitive.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase