Home » D:News » Arheologii pătrund într-o „cameră a secretelor” veche de 2000 de ani (VIDEO)

Arheologii pătrund într-o „cameră a secretelor” veche de 2000 de ani (VIDEO)

Publicat: 23.04.2013
Teotihuacan, un oraş antic şi abandonat aflat la o oră depărtare de Mexico City, a fost cândva unul dintre cele mai mari oraşe ale lumii. El a intrat în declin în urmă cu multe secole, însă în ultimele decenii oraşul nu a fost niciodată lipsit de lume ca urmare a turiştilor şi arheologilor.

Cu toate acestea, încă mai există porţiuni din Teotihuacan care au rămas neatinse de exploratorii din zilele noastre. Printre aceste locuri se numără un sit subteran despre care specialiştii bănuiesc că nu ar mai fi fost văzut de ochiul uman în ultimii 1900 de ani. 

În 2003, experţii au descoperit un tunel sub Templul Şarpelui cu Pene, din Teotihuaca. Atunci, cercetătorii au presupus că este posibil ca tunelul să ducă la o reţea de camere unde fuseseră îngropaţi oameni de vază ai comunităţii, însă nimeni nu putea cunoaşte cu adevărat ce se afla acolo, din moment ce intrarea în tunel a fost astupată în mod intenţionat de ultimii locuitori ai oraşului. 

,Templul Şarpelui cu Pene, din Teotihuaca

Acum, cercetătorii reiau iniţiativa de a afla ce se ascunde la capătul tunelului, cu ajutorul unui robot de mici dimensiuni care va pătrunde acolo unde oamenii nu au acces. 

Un mic robot wireless numit Tlaloc II-TC va investiga tunelul de sub Templul Şarpelui cu Pene, intrând într-o cameră despre care se estimează că ar avea o vechime de 2000 de ani.

Robotul wireless numit Tlaloc II-TC va investiga tunelul de sub Templul Şarpelui cu Pene

Proiectul Tlaloque este, de fapt, format din 3 sisteme robotice diferite. Cel mai mare, se va ocupa cu transportarea celorlalte două sisteme prin tunel. Odată ajuns la destinaţie, al doilea vehicul va fi programat să se „despacheteze” singur pentru a scana locul cu o cameră dotată cu infraroşu. În cele din urmă, dispozitivul cel mai mic, o dronă, va filma ceea ce se află în capătul tunelului. 

Robotul wireless numit Tlaloc II-TC va investiga tunelul de sub Templul Şarpelui cu Pene

Până acum, specialiştii au studiat zona şi există câteva rapoarte preliminarii care oferă indicii cu privire la ce s-ar putea găsi în camerele din capătul tunelului. 

„Investigaţiile au scos la iveală faptul că tunelul a fost construit înainte de Templul Şarpelui cu Pene şi a citadelei, structuri care au alcătuit scenariul ritualurilor legate de miturile creaţiei. Tunelul trebuie să fi fost legat de conceptul subteran”, au declarat oamenii de ştiinţă în 2010. 

De asemenea, există imagini care surprind simboluri pe pereţii interiori ai tunelului despre care oamenii de ştiinţă spun că ar fi fost închis pentru că adăpostea ceva foarte important în camera principală. 

Sursa: Gizmodo

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase