Home » D:News » Fotografia zilei – Ziua Pământului – partea II

Fotografia zilei – Ziua Pământului – partea II

Fotografia zilei – Ziua Pământului – partea II
Publicat: 24.04.2013
O albină atacă şi alungă un fluture Amiral Roşu de pe o floare de echinacea, în grădinile colegiului West Dean, în Chichester, Sussex, Marea Britanie, marţi, 18 septembrie 2012. ( Mike Walker / Rex Features / Guliver )

Sărbătorită pentru prima dată pe 22 aprilie 1970, la iniţiativa senatorului american Gaylord Nelson, Ziua Planetei Pământ a devenit in câteva zeci de ani un eveniment aşteptat şi sărbătorit în 192 de ţări. Dacă la mijlocul secolului trecut poluarea cu gaze şi fum era privită ca un ‘semn al prosperităţii’, astăzi mulţi dintre locuitorii planetei sunt conştienţi de efectele negative ale acesteia asupra lor, a animalelor şi a locurilor în care trăiesc. – Gabriel Panţiru şi Marius Smădu

Mergând mai departe, ştiind că cei 7 miliarde de oameni solicită la maxim mediul, resursele de hrană şi de energie, precum şi că numărul lor aproape s-a dublat faţă de anul primei aniversări, trendul fiind în continuare unul ascendent, grija pentru spaţiul în care trăim capătă tot mai mult sens. Drept urmare, cel puţin o dată pe an ar trebui să ne gândim la ce putem face pentru a păstra cât mai bine ceea ce avem şi să acţionăm în acea direcţie.

 
Mai multe fotografii găsiţi pe Mediafax Zoom
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase