Home » D:News » Cea mai importantă expoziţie internaţională prezentă anul acesta în Bucureşti şi-a deschis porţile publicului

Cea mai importantă expoziţie internaţională prezentă anul acesta în Bucureşti şi-a deschis porţile publicului

Cea mai importantă expoziţie internaţională prezentă anul acesta în Bucureşti şi-a deschis porţile publicului
Publicat: 02.05.2013
Pentru a doua oară, în ultima lună, România apare ca punct important pe traseul expoziţiilor internaţionale itinerante, first class. După ce Muzeul “Grigore Antipa” a expus “Human Body”, de marţi, Muzeul Naţional de Istorie a României prezintă, în holul de la parter, “Comorile Chinei”, cea mai importantă expoziţie organizată vreodată de chinezi în România; exponatul central - “Războinicii de teracotă”.

«Comorile Chinei» este o expoziţie grandioasă”, a declarat Li Xiaojie, vice-ministrul chinez al Culturii, pentru Gândul. “Expoziţia aceasta oferă o ocazie extrem de valoroasă pentru promovarea schimburilor şi integrării dintre culturile Estului şi Occidentului”, adaugă Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

“Este un eveniment deosebit; o expoziţie extraordinară, nu numai prin valoarea pieselor, ci şi prin structurile speciale realizate, prin scenografie, sistem de climatizare şi securitate. Totul a presupus o investiţie importantă din partea Ministerului Culturii, de ordinul sutelor de mii de euro. Dar au fost necesare aceste condiţii, partea chineză cerând standarde speciale de mediu, de păstrare şi expunere, ţinând cont de vechimea exponatelor – 101 seturi, 120 de obiecte. O veste bună este aceea că toate sistemele realizate rămân la noi, în muzeu” a explicat, pentru Gândul, Radian Romus Andreescu.

Cu toate acestea, organizatorii au stabilit preţuri de intrare absolut decente.

“Eu zic că sunt preţuri rezonabile – 25 de lei adulţi, şapte lei copii. La urma urmei, pentru asemenea ocazii şi astfel de exponate nu este un efort financiar foarte mare.  Vorbim de o incursiune într-o civilizaţie absolut fabuloasă” spune Andreescu.

Alături de organizatori, el speră ca, până la începutul lui august, când expoziţia se va închide, peste 60.000 de vizitatori să fie atraşi de “Comorile Chinei”. “Asta înseamnă cam tot atât câţi ne vizitează muzeul într-un an întreg”.

Află mai multe detalii despre această expoziţie şi vezi galeria foto pe site-ul Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase