Home » D:News » Eşti în stare să ţipi foarte tare şi îţi place să călătoreşti? Iată o slujbă pentru tine

Eşti în stare să ţipi foarte tare şi îţi place să călătoreşti? Iată o slujbă pentru tine

Publicat: 09.05.2013
Guvernul Norvegiei caută un „observator de urşi polari” - o persoană dispusă să îşi petreacă vara în Svalbard, în zona arctică, şi să-i păzească de urşi pe cercetătorii ştiinţifici care lucrează zonă.

În izolatul arhipelag arctic Svalbard, aparţinând Norvegiei, trăiesc aproximativ 2.500 de oameni, dar populaţia umană este depăşită numeric de cea a urşilor albi, al căror număr ajunge la aproximativ 3.000 în cursul verii arctice.

Aici se găsesc, în afara unor mici comunităţi de localnici, câteva comunităţi miniere şi câteva staţiuni de cercetări, norvegiene şi străine.

Slujba de observator de urşi începe la 8 iulie, iar treaba celui care va ocupa postul este să stea cu ochii în patru, pentru a zări urşii polari care se apropie de locurile unde lucrează oameni, şi să încerce să îndepărteze animalele.

Cerinţele postului? Candidaţii trebuie să aibă experienţă în munca de teren, spirit de observaţie, ochi buni şi să ştie să mânuiască o armă de foc. Dar, mai ales, trebuie să aibă o voce puternică, să poată striga tare, atât pentru a avertiza oamenii care lucrează în aer liber, cât şi pentru a  speria urşii, care evită să se apropie de sursele de zgomot.

„Dacă vocea e îndeajuns de puternică pentru a speria urşii, probabil că nu va fi nevoie de nicio împuşcătură”, a declarat Helge Solli, de la biroul guvernatorului din Svalbard. 

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase