Home » D:News » Cel mai mare diamant pur incolor din lume a fost vândut cu preţul record de 26,7 milioane de dolari (FOTO)

Cel mai mare diamant pur incolor din lume a fost vândut cu preţul record de 26,7 milioane de dolari (FOTO)

Publicat: 16.05.2013
Un diamant pur incolor tăiat în formă de pară şi care are 101,73 de carate, cel mai mare din categoria sa, a fost vândut miercuri seară cu preţul record de 26,7 milioane de dolari la o licitaţie organizat la Geneva de casa Christie's.

Cumpărătorul acestei nestemate, considerată a fi cel mai mare diamant pur incolor care a fost scos vreodată la licitaţie, este bijutierul american Harry Winston, a cărui companie a fost cumpărată recent de grupul elveţian Swatch Group.

Casa de licitaţii Christie’s spera totuşi să obţină cel puţin 30 de milioane de dolari.

Extras din mina Jwheng din Botswana, acest diamant cântărea în versiunea sa brută 236 de carate. Bijutierul care l-a şlefuit şi prelucrat a avut nevoie de 21 de luni pentru a-i da forma actuală, de pară, cu lungimea de 4,1 centimetri şi lăţimea de 2,5 centimetri.

Acest diamant, care a reprezentat principalul lot al licitaţiei organizate de casa Christie’s, a fost pentru prima dată pus în vânzare, iar cumpărătorul va avea privilegiul de a-i alege un nume. Acesta a precizat că numele acestui diamant va fi de acum înainte „Harry Legacy”.

Diamantul a obţinut clasificarea „D” din partea Institutului american de gemologie, fapt ce atestă că acea nestemată are cea mai bună culoare posibilă. El a obţinut totodată clasificarea pentru cea mai bună transparenţă şi este perfect simetric.

În această categorie, campionul mondial este „Cullinan I”, o nestemată de 530,20 caracte, care face din bijuteriile coroanei britanice şi care nu a fost niciodată pus în vânzare.

În 2007, un diamant pur incolor de 84,37 carate, denumit Diamant Chloe, a fost vândut cu 16,19 milioane de dolari, stabilind un nou record de preţ pentru diamant de acest tip.

În noiembrie 2012, Arhiducele Joseph, un diamant de 76,02 carate, dintr-o categorie care nu era la fel cu cea a diamantului vândut miercuri la Geneva – din punctul de vedere al culorii -, a fost vândut de casa Christie’s, tot la Geneva, cu suma de 21,5 milioane de dolari.

Un diamant al actriţei Elizabeth Taylor, din aceeaşi categorie, dar de doar 33,19 carate, a fost adjudecat cu 8,8 milioane de dolari în decembrie 2011, la New York.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase