Home » D:News » Lamele cu picături din sângele lui Gandhi, scoase la licitaţie – „Este un artefact venerat de discipolii săi”

Lamele cu picături din sângele lui Gandhi, scoase la licitaţie – „Este un artefact venerat de discipolii săi”

Lamele cu picături din sângele lui Gandhi, scoase la licitaţie – „Este un artefact venerat de discipolii săi”
Publicat: 21.05.2013
Două lamele microscopice conţinând picături din sângele fostului lider indian Mahatma Gandhi, estimate între 10.000 de lire sterline şi 15.000 de lire sterline (15.200-22.800 dolari) vor fi scoase la vânzare la o licitaţie care va avea loc joi, la Londra, informează Reuters.

Acele lamele există din 1924, când Gandhi, considerat „părintele mişcării de independenţă a Indiei”, se afla în convalescenţă după o operaţie de apendicită, în apropiere de Mumbai. Se crede că liderul indian a donat acele lamele cu sângele său familiei la care era găzduit în acea perioadă.

„Pentru susţinătorii lui Gandhi, (aceste lamele) au acelaşi statut pe care îl au relicvele sacre pentru creştini”, a declarat Richard Westwood-Brookes, expert în documente istorice al casei Mullock, organizatoarea licitaţiei.

„Este un artefact venerat de discipolii lui Gandhi, în special în India”, a adăugat el.

Aceste lamele fac parte dintr-o colecţie mai mare de obiecte care vor fi scoase la vânzare de casa de licitaţii Mullock. Printre acestea se află o pereche de sandale, un şal şi o lenjerie de pat care au aparţinut lui Gandhi.

Cererea pentru obiecte care i-au aparţinut lui Ghandi a devenit tot mai mare după ce casa Mullock a vândut mostre de sol şi fire de iarbă acoperite cu sânge prelevate de la locul în care Mahatma Gandhi a fost asasinat în 1948, pentru 10.000 de lire sterline (15.200 dolari), anul trecut.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase