Home » D:News » Fotografia zilei – Cannes 2013

Fotografia zilei – Cannes 2013

Fotografia zilei – Cannes 2013
Publicat: 28.05.2013
Actriţa franceză Emmanuelle Seigner (S) îl sărută pe soţul ei, regizorul Roman Polanski, în timpul unei şedinţe foto pentru filmul ‘Venus in Fur’, prezentat în cadrul competiţiei celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, în Cannes, sâmbătă, 25 mai 2013. ( Valery Hache / AFP )

În fiecare an, pe parcursul a aproape două săptămâni, Cannes, celebra staţiune de pe Coasta de Azur, se transformă în principala scenă a spectacolului cinematografic mondial. Actori, regizori, producători, jurnalişti sau simpli cinefili din fiecare colţ al lumii vin aici pentru a sărbătorii o artă ce a luat naştere din creativitatea şi dorinţa de a inova a fraţilor Lumiere. – Gabriel Panţiru

 
Marele câştigător al celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care a avut loc anul acesta, a fost filmul regizorului franco-tunisian Abdellatif Kechiche, „La vie d’Adele”. Acesta a primit duminică, pe scena Palatului Festivalurilor din Cannes, marele trofeu Palme d’Or. Cu o zi înainte,  „La vie d’Adele”, care a şocat prin scenele grafice de sex între două femei, câştigase şi premiul criticii de specialitate FIPRESCI. Însă, pe lângă acesta, numeroase alte filme au fost vizionate şi premiate în cadrul celor 8 secţiuni ale Festivalului.
 

Mai multe fotografii găsiţi pe Mediafax Zoom

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase