Home » D:News » Culmea snobismului: câinii japonezi se hrănesc cu produse din balene pe cale de dispariţie

Culmea snobismului: câinii japonezi se hrănesc cu produse din balene pe cale de dispariţie

Culmea snobismului: câinii japonezi se hrănesc cu produse din balene pe cale de dispariţie
Publicat: 28.05.2013
Carnea provenită de la balene pe cale de dispariţie este comercializată în Japonia sub formă de gustări de lux pentru căţei.

Michinoku Farm, o companie din Tokyo oferă spre comercializare o gustare „săracă în calorii şi grăsimi dar bogată în proteine” creată din carne de balenă rorqual (Balaenoptera physalus). 

Ca răspuns la acest gest, reprezentanţii IKAN, organizaţia japoneză care militează pentru protejarea balenelor şi delfinilor, au declarat că producerea acestor gustări pentru câinii răsfăţaţi reprezintă cea mai gravă formă de consum ostentativ (achiziţionarea unor produse de lux cu scopul de a afişa public bunăstarea). 

„Cel mai probabil, motivul pentru care magazinele aleg să vândă astfel de produse este acela de a-i atrage pe japonezii înstăriţi care vor să îşi expună public bunăstarea prin ceva diferit”, a declarat Nanami Kurasawa, directorul executiv al IKAN. 

Pe site-ul companiei Michinoku, unde se mai găsesc şi gustări din carne de cangur şi cai mongoli, sunt oferite spre comercializare trei pachete de gustări cu gust de carne de balenă. Cel mai ieftin pachet cântăreşte 60 de grame şi costă 600 de yeni (5,97 dolari), iar cel mai scump are 500 de grame şi costă 3.780 de yeni.

„Descrierea produsului indică faptul că această carne provine de la rorqual de origine islandeză. Utilizarea ei în hrana pentru animale sugerează că sunt explorate noi pieţe. Având în vedere că Islanda se pregăteşte să vâneze 180 de astfel de balene în 2013 pentru piaţa de export, ONG-urile contestă logica economică şi ecologică a utilizării acestui tip de carne, care provine de la o specie ameninţată cu dispariţia, în crearea gustărilor pentru câini”, au mai declarat cei de la IKAN. 

Sursa: AFP
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase