Home » D:News » Care sunt cele mai periculoase oraşe din lume? (GALERIE FOTO)

Care sunt cele mai periculoase oraşe din lume? (GALERIE FOTO)

Publicat: 05.06.2013
GQ România a întocmit o listă a aşezărilor urbane ce par destinaţii exclusiviste, dar care se găsesc în topul celor mai periculoase oraşe din lume.

Chiar dacă te gândeai că România este ţara tuturor păcatelor, trebuie să te bucuri de un lucru: nivelul de siguranţă pe stradă este mare. Cel puţin comparativ cu ţările incluse în topurile celor mai periculoase, majoritatea lor fiind din America Latină. 

Pentru că s-ar putea ca multe dintre aceste ţări să îţi surâdă atunci când îţi alegi destinaţiile de vacanţă, ţi-am făcut o selecţie a celor mai violente şi periculoase oraşe, pe care ar fi bine să le eviţi. Fie că este vorba de oraşe în care traficanţii de droguri au generat multe conflicte, fie că riscul să fii buzunărit pe stradă este mare, aceste locuri trebuie tratate cu prudenţă. Şi cu pază, eventual.

Acapulco    (Foto: Shutterstock.com)Acapulco

Acapulco, Mexic este şi un oraş în care conflictele degenerează într-un mod foarte periculos, în ciuda melodiilor idilice ori a ofertelor apetisante de turism.

În Buenos Aires ai şanse mari să fii buzunărit pe stradă. Multe dintre locurile de interes, precum La Boca, nu ar trebui vizitate decât în timpul zilei.

Rio de Janeiro este cunoscut drept unul dintre cele mai periculoase locuri de pe planetă, iar acest lucru este confirmat şi de topul realizat anul acesta de Trip Advisor.

Atât în 2011, cât şi în 2012, San Pedro Sula din Honduras a fost desemnat cel mai violent oraş din lume, cu o medie de 169 de omucideri la 100,000 de locuitori. Cele mai violente 10 oraşe din lume rămân cele din America Latină.

Sharm el Sheikh, în ciuda peisajelor magnifice cu care te-ar atrage, are pericole nenumărate. S-ar putea să fii jefuit pe stradă. Ba chiar să dai de câteva jafuri armate…

 

Pentru a vedea care sunt celelalte aşezări urbane ce se numără printre cele mai periculoase oraşe din lume în care ai fi tentat să călătoreşti, accesaţi galeria foto GQ.ro.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase