Home » D:News » Ţi-e teamă că ai putea avea o urgenţă medicală în avion? Află cât de des se întâmplă aşa ceva

Ţi-e teamă că ai putea avea o urgenţă medicală în avion? Află cât de des se întâmplă aşa ceva

Ţi-e teamă că ai putea avea o urgenţă medicală în avion? Află cât de des se întâmplă aşa ceva
Publicat: 07.06.2013
Deşi filmele ne pot face să credem că e foarte probabil să survină o urgenţă medicală în timpul unui zbor cu avionul, de fapt, asemenea situaţii sunt îndeajuns de rare pentru a nu reprezenta un motiv de nelinişte.

Un studiu recent publicat în New England Journal of Medicine a analizat datele privind problemele medicale urgente apărute în cursul zborurilor comerciale a 5 companii aeriene, între anii 2008 şi 2010.

Asemenea situaţii, au constatat autorii studiului, sunt rare: la fiecare 1 milion de pasageri, survin aproximativ 16 asemenea evenimente – cu alte cuvinte, unul la 600 de zboruri.

Cele mai comune cazuri sunt cele de leşin (37,4%), probleme respiratorii (12,1%) şi greaţă sau vomă (9,5%).

Interesant: problemele cardiace sau urgenţele din sfera obstetricii/ginecologiei (care apar în filme sub un aspect foarte dramatic) survin foarte rar: 0,5% sau mai puţin din totalul cazurilor.

Avioanele sunt dotate cu truse medicale de urgenţă (care conţin, printre altele, aspirină, tablete de nitroglicerină, epinefrină, soluţie salină pentru perfuzii), iar personalul este instruit să facă faţă unor situaţii de urgenţă medicală la bord, consultându-se şi cu un medic aflat la sol. 

Conform studiului, doar în 7,3% dintre cazurile de probleme medicale situaţia a fost atât de gravă încât să fie nevoie de redirecţionarea avionului, acesta aterizând la o altă destinaţie decât cea iniţială, pentru a permite intervenţii medicale de urgenţă.

Cel mai adesea, avioanele şi-au continuat zborul pe ruta stabilită şi situaţia a fost rezolvată la bord, graţie competenţei echipajului, existenţei trusei medicale şi eventual, prezenţei printre pasageri a unor medici sau asistenţi medicali.

Sursa: FOXNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase