Home » D:News » Omul care a reinventat roata… pornind de la un cub (VIDEO)

Omul care a reinventat roata… pornind de la un cub (VIDEO)

Omul care a reinventat roata… pornind de la un cub (VIDEO)
Publicat: 11.06.2013
David Patrick, un pasionat al skateboard-ului, a reuşit să inventeze un nou model de roată, una... pătrată, oarecum. Inventatorul susţine că noua roată este mai bună decât cele tradiţionale, cilindrice - este mai rapidă, mai stabilă şi are aderenţă mai bună. Inspiraţia, spune el, i-a venit, în mod surprinzător, de la un cub.
David Patrick şi-a brevetat invenţia – pe care a numit-o SharkWheel -, iar acum strânge bani cu ajutorul site-ului Kickstarter, pentru a produce noul model de roată.

Patrick a luat 6 tuburi modulare, le-a conectat între ele şi apoi le-a curbat în aşa fel încât conturul lor se potriveşte în interiorul unui cub. Forma rezultată este surprinzător de stabilă şi se rostogoleşte fără a se poticni, pe distanţe foarte lungi.

Utilizate la skateboard-uri, asemenea roţi sunt, spune inventatorul, mai rapide decît cele obişnuite, deoarece forma ondulată reduce suprfaţa de contact cu solul, astfel reducându-se şi forţa de frecare.

Dar Patrick şi echipa sa întrevăd şi alte utilizări pentru SharkWheel, cu asemenea roţi putând fi echipate maşini, roboţi, vehicule precum Segway şi altele.

Sursa: The Atlantic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase