Home » D:News » Fotografia zilei – Islanda

Fotografia zilei – Islanda

Fotografia zilei – Islanda
Publicat: 17.06.2013
O fotografie realizată în octombrie 2010 înfăţişează aurora boreală deasupra unui hambar ruginit, în Hafnarfjšr, Islanda. ( Orvar Atli Thorgeirsson / Barcroft Media / Getty Images / Guliver )
Pe 17 iunie 1947, în urma unui plebiscit de 4 zile, Islanda şi-a proclamat independenţa faţă de Danemarca şi statutul de republică. Ţara cu cea mai scăzută densitate a populaţiei din Europa este cunoscută în special pentru gheizerele şi vulcanii activi care pot da peste cap întregul transport aerian din Europa. – Gabriel Panţiru
 
Puţini ştiu însă că ea este singura ţară din lume  care îşi asigură întreaga energie din resurse regenerabile, 70% dintre ele fiind hidroelectrice şi 30% regenerabile. Aceasta independenţă energetică a avut influenţă majoră la  stabilizare economiei, afectată de criza financiară din 2008, care a dus la falimentul celor mai mari trei bănci, creşterea şomajului şi a inflaţiei, precum şi la numeroase proteste. Astăzi, la 66 de ani de la proclamarea independenţei, această ţară nordică continuă sa fascineze prin succesul economic, faimoasele saga şi peisajele  uimitoare.

 

Mai multe fotografii găsiţi pe Mediafax Zoom

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase