Home » D:News » Vizitaţi cea mai înaltă clădire din lume: Burj Khalifa va putea fi explorată vizual cu Google Street View (VIDEO)

Vizitaţi cea mai înaltă clădire din lume: Burj Khalifa va putea fi explorată vizual cu Google Street View (VIDEO)

Vizitaţi cea mai înaltă clădire din lume: Burj Khalifa va putea fi explorată vizual cu Google Street View (VIDEO)
Publicat: 26.06.2013
Clădirea cu 163 de etaje, înaltă de 828 de metri, va putea fi vizitată virtual graţie tehnologiei Trekker, lansată de Google în urmă cu un an: camere de luat vederi montate pe rucsacuri speciale purtate de operatori permit obţinerea de vederi spectaculoase atât de la nivelul solului, cât şi de la înălţime.

După Marele Canion, este rândul celei mai înalte construcţii din lume să beneficieze de punerea în valoare a înfăţişării ei spectaculoase, cu ajutorul acestei noi tehnologii.

Burj Khalifa (din Dubai), cea mai înaltă structură construită de om, se laudă, în afară de înălţime şi număr de etaje, şi cu alte recorduri: cele mai rapide ascensoare din lume (35 km/h) şi piscina situată la cea mai mare înălţime (la etajul 76 al clădirii).

Deşi este un obiectiv turistic spectaculos din multe puncte de vedere, nu mulţi oameni au posibilitatea de a o vizita realmente.

Proiectul Google Street View urmăreşte să aducă priveliştile oferite de Burj Khalifa la îndemâna unui număr cât mai mare de utilizatori. Adaptând tehnologia camerelor de luat  vederi, pentru a le permite o mobilitate cât mai mare, Google a lansat astfel tehnologia Trekker: în loc de a fi montate pe maşini, camerele speciale sunt purtate de operatori umani, care se deplasează cu uşurinţă pe teren accidentat, scări şi alte locuri unde utilizarea maşinilor nu este posibilă.

În clipul de mai jos, puteţi vedea operatorii în acţiune, captând imagini ce redau atât interiorul spectaculoasei clădiri, cât şi priveliştea din jur, ce poate fi văzută de la etajele superioare ale construcţiei.

Sursa: The Atlantic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase