Home » D:News » Caz unic în istorie: o femeie percepea orgasme în laba piciorului! Cercetătorii au descoperit cauza acestui fenomen surprinzător

Caz unic în istorie: o femeie percepea orgasme în laba piciorului! Cercetătorii au descoperit cauza acestui fenomen surprinzător

Caz unic în istorie: o femeie percepea orgasme în laba piciorului! Cercetătorii au descoperit cauza acestui fenomen surprinzător
Publicat: 29.06.2013
O femeie în vârstă de 55 de ani din Olanda s-a prezentat la doctor cu o plângere neobişnuită: percepea orgasme nedorite care începeau în laba piciorului, se arată într-un studiu publicat recent.

Senzaţiile orgasmice percepute în laba piciorului stâng începeau subit, fără a fi precedate de gânduri sau dorinţe sexuale, şi aveau loc de 5-6 ori pe zi. Senzaţia călătorea de-a lungul piciorului până ajungea în zona vaginului, iar femeia relata că experienţa era identică celei percepute în timpul unui orgasm atins pe cale sexuală.

Aceste orgasme erau foarte jenante şi îngrijorătoare pentru femeie, relatează cercetătorul care a analizat acest caz, Dr. Marcel D. Waldinger, un specialist în neuropsihiatrie şi totodată profesor de psihofarmacologie sexuală la Universitatea Utrecht din Olanda. „Se simţea îngrozitor”, a relatat doctorul.

Scanările efectuate asupra piciorului şi asupra creierului femeii cu aparatul de rezonanţă magnetică au infirmat prezenţa vreunor anomalii, însă un alt test a revelat prezenţa unor deosebiri între nervii piciorului stâng şi cei ai piciorului drept. 

Cercetătorul a descoperit că atunci când piciorul stâng era stimulat cu un curent electric, femeia simţea un orgasm spontan.

Femeia a fost trată cu un anestezic care a fost injectat într-unul dintre nervii spinali – nervii care primesc informaţii senzoriale de la picior – iar orgasmele au încetat. Waldinger relatează că femeia nu a mai perceput niciun „orgasm la picior” în ultimele 8 luni, însă doctorul recunoaşte că este posibil ca femeia să aibă nevoie de o nouă injecţie în cazul în care simptomele reapar.

Care a fost cauza acestui fenomen ciudat? Cercetătorii suspectează că este vorba de o dereglare la nivelul creierului.

Cu un an şi jumătate înainte să perceapă orgasmele la picior, femeia a petrecut trei săptămâni internată la secţia de terapie intensivă, o parte din timp în comă, din cauza unei infecţii soldate cu septicemie. Atunci când a ieşit din comă, femeia simţea furnicături şi arsuri în zona labei piciorului stâng, cel mai probabil din cauza vătămării fibrelor nervoase din picior, explică Waldingersaid.

 

Waldingersaid afirmă că, în mod interesant, nervul care percepe informaţiile senzoriale de la picior ajunge în măduva spinării în aceeaşi zonă ca nervul ca percepe informaţii senzoriale de la vagin. Din cauza vătămării fibrelor nervoase din picior, creierul femeii nu primea informaţii senzoriale de la picior, dar primea informaţii senzoriale de la vagin.

După un an şi jumătate, nervii din picioare s-au regenerat. Cercetătorii cred că atunci când acest lucru s-a întâmplat „creierul femeii nu mai putea diferenţia între picior şi vagin; aşadar, creierul a decis că orice stimul care venea de la picior, venea de fapt de la vagin”, spune Waldinger. Din acest motiv „apare senzaţia de orgasm în picior” , a explicat doctorul.

Cercetătorii au descris afecţiunea femeii drept „sindromul orgasmului la picior”, fiind singurul caz descoperit până acum. Waldinger crede că este posibil să mai existe şi alte persoane care suferă de acest fenomen rar, dar că este posibil să fie prea jenaţi pentru a se duce la doctor. Waldinger a dorit să publice această cercetare despre sindromul neobişnuit pentru a reduce stigmatul asociat acestui fenomen.

Nu este ceva psihologic, ci este o problemă neurologică. O putem explica şi o putem trata”, spune specialistul.

Waldinger speră să fie contactat şi de alţi pacienţi care suferă de probleme similare, motiv pentru care a lansat un site unde oricine îi poate trimite un mesaj.

Studiul ce descrie bizarul sindrom a fost publicat în cel mai recent număr al publicaţiei ştiinţifice Journal of Sexual Medicine.

Sursa: LiveScience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase