Home » D:News » Fotografia zilei – Turul Franţei 2013 – partea I

Fotografia zilei – Turul Franţei 2013 – partea I

Publicat: 12.07.2013
Fotografia zilei – Turul Franţei 2013 – partea I
O fotografie aeriană înfăţişează plutonul de ciclişti în cea de-a treia etapă a Turului Franţei la ciclism, între Ajaccio şi Calvi, pe insula franceză Corsica, luni, 1 iulie 2013. ( Pascal Pochard-Casabianca / AFP )
Pe 1 iulie 1903, la ora 15:16, starterul Georges Abran dădea semnul începerii primului Tur al Franţei. Cursa, care la vremea ei reprezenta o premiera prin distanţele lungi pe care cicliştii trebuiau sa le acopere în cele 6 etape, a căpătat rapid popularitate. După 110 ani şi 99 de ediţii, Turul Franţei rămâne în continuare cea mai urmărită competiţie ciclistă a lumii. – Gabriel Panţiru
 
Începută pe 29 iunie, cea de-a o suta ediţie înseamnă pentru rutierii participanţi parcurgerea a 3404 kilometri in 21 de etape si tot atâtea zile. Turul a fost echivalat ca efort cu alergarea unui maraton pe zi, timp de 3 săptămâni, iar în ceea ce priveşte diferenţa de nivel, a fost comparat cu escaladarea a trei Everesturi. Câştigarea Turului presupune triumful într-un uriaş test de voinţă pentru depăşirea limitelor fizice şi psihice, atât faţă de sine, cât şi în competiţie cu profesionişti excelent pregătiţi şi motivaţi, iar acest lucru atrage admiraţia tuturor şi un loc intr-o istorie onorantă.
 

Mai multe fotografii găsiţi pe Mediafax Zoom

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase