Home » D:News » „Comorile Chinei” mai pot fi admirate doar câteva zile! Peste 40.000 de persoane au vizitat expoziţia (GALERIE FOTO)

„Comorile Chinei” mai pot fi admirate doar câteva zile! Peste 40.000 de persoane au vizitat expoziţia (GALERIE FOTO)

Publicat: 29.07.2013
Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) a fost vizitat, în lunile mai, iunie şi iulie, de peste 40.000 de persoane, perioadă în care instituţia muzeală a găzduit şi expoziţia temporară "Comorile Chinei", au declarat reprezentanţi ai MNIR.

„Pentru a vizita expoziţia «Comorile Chinei», trebuie cumpărat biletul de intrare în muzeu, care permite şi vizitarea celorlate (expoziţii – n.r.). Numărul de vizitatori este pentru această expoziţie, dar implicit şi pentru celelalte expuse în instituţie, în acest interval de trei luni de zile (mai, iunie şi iulie – n.r)”, a declarat reprezentantul MNIR, Flavius Roaită, pentru Mediafax.

Doi tineri privesc catre exponatele prezentate in timpul expozitiei-eveniment “Comorile Chinei”    (Foto: Mediafax Foto)Doi tineri privesc catre exponatele prezentate in timpul expozitiei-eveniment “Comorile Chinei”

La începutul lunii iulie, expoziţia „Comorile Chinei” fusese vizitată de la deschiderea sa, pe 30 aprilie, de peste 30.000 de persoane.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 1 august, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Academicianul Dan Berindei priveste catre exponatele prezentate in timpul expozitiei-eveniment “Comorile Chinei”, organizata de Muzeul National de Istorie a Romaniei in parteneriat cu Art Exhibition China    (Foto: Mediafax Foto)Academicianul Dan Berindei priveste catre exponatele prezentate in timpul expozitiei-eveniment “Comorile Chinei”, organizata de Muzeul National de Istorie a Romaniei in parteneriat cu Art Exhibition China

Reprezentanţii muzeului au precizat că numărul vizitatorilor poate creşte având în vedere că expoziţia se va încheia în următoarele zile.

Un barbat priveste catre exponatele prezentate in timpul expozitiei-eveniment “Comorile Chinei”, organizata de Muzeul National de Istorie a Romaniei in parteneriat cu Art Exhibition China    Un barbat priveste catre exponatele prezentate in timpul expozitiei-eveniment “Comorile Chinei”, organizata de Muzeul National de Istorie a Romaniei in parteneriat cu Art Exhibition China

În expoziţie sunt prezentate obiecte provenind din celebrul sit arheologic de la Xi’an – unde a fost cercetat parţial ansamblul funerar al primului împărat al Chinei -, printre care patru dintre faimoşii soldaţi de teracotă şi un cal, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang.

Soldat de teracota expus in cadrul expozitiei-eveniment “Comorile Chinei”    Soldat de teracota expus in cadrul expozitiei-eveniment “Comorile Chinei”

Pe lângă aceste capodopere de o valoare excepţională, expoziţia cuprinde o serie de alte artefacte, printre care pot fi amintite mai multe vase neolitice, cu o vechime de câteva mii de ani şi care atestă o uimitoare realizare artistică. Acestora li se adaugă alte piese de referinţă, precum o serie de vase din bronz, celebre în lume pentru calitatea şi valoarea lor extraordinară.

Soldati de teracota expusi in cadrul expozitiei-eveniment “Comorile Chinei”    Soldati de teracota expusi in cadrul expozitiei-eveniment “Comorile Chinei”

Periplul prin civilizaţia chineză continuă cu o serie de bunuri culturale legate de istoria Drumului Mătăsii şi artefacte referitoare la istoria modernă a Chinei. Prin intermediul acestei expoziţii publicul va avea ocazia să admire unele din comorile spectaculoase ale milenarei civilizaţii chineze, datând din zorii epocii neolitice până în perioada modernă, în timpul dinastiilor Ming şi Qing.

O pereche de gainusa/cocos din ceramica pictata din Dinastia Huan este expusa in timpul expozitiei-eveniment “Comorile Chinei”    O pereche de gainusa/cocos din ceramica pictata din Dinastia Huan este expusa in timpul expozitiei-eveniment “Comorile Chinei”

În această perioadă, costul unui bilet de acces în muzeu, care include vizitarea expoziţiilor „Comorile Chinei”, „Tezaur Istoric” şi „Lapidarium-Copia Columnei lui Traian”, va fi de 25 lei pentru adulţi, 15 lei pentru pensionari şi persoane cu dizabilităţi, 7 lei pentru elevi şi studenţi. Preşcolarii beneficiază de acces gratuit. Pentru grupuri organizate, de 30 de persoane, costul unui bilet pentru adult se reduce la 10 lei.

Un vas smaltuit cu motive florale rosii din Dinastia Ming (1368 -1398) este expus in timpul expozitiei-eveniment “Comorile Chinei”    Un vas smaltuit cu motive florale rosii din Dinastia Ming (1368 -1398) este expus in timpul expozitiei-eveniment “Comorile Chinei”

De asemenea, MNIR oferă vizitatorilor posibilitatea achiziţionării de bilete pentru pachet familial (2 adulţi şi maximum 3 copii cu vârsta până în 18 ani), în valoare de 50 lei, precum şi bilete de intrare rapidă în muzeu (pentru a evita aşteptarea), în valoare de 50 lei.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase