Home » D:News » Probleme cu antenele de pe ISS: doi astronauţi au ieşit pe orbită ca să strângă şuruburile (VIDEO)

Probleme cu antenele de pe ISS: doi astronauţi au ieşit pe orbită ca să strângă şuruburile (VIDEO)

Probleme cu antenele de pe ISS: doi astronauţi au ieşit pe orbită ca să strângă şuruburile (VIDEO)
Publicat: 23.08.2013
Doi membri ai echipajului de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) au ieşit pe orbită pentru a inspecta antenele staţiei, a anunţat Centrul rus de control al zborurilor spaţiale (TSOUP).

Cosmonauţii ruşi Alexandr Misurkin şi Fiodor Yurchikhin au părăsit staţia la ora 11:34 GMT şi au petrecut cinci ore şi jumătate în afara ISS, a precizat TSOUP pe site-ul său.

„Astronautul american Christopher Cassidy a observat luni printr-un hublou că un capac al uneia dintre cele şase antene instalate pe modulul rusesc Zvezda s-a desprins şi a început să plutească”, a declarat o sursă din sectorul spaţial rus, citată de agenţia Interfax.

TSOUP le-a transmis cosmonauţilor ruşi ordinul de a verifica şi celelalte antene şi de a strânge şuruburile capacelor lor pentru ca acestea să nu desfacă, informează Interfax.

Cosmonauţii trebuie să efectueze şi câteva prelevări de pe suprafaţa staţiei pentru a verifica dacă aceasta adăposteşte elemente chimice şi microorganisme capabile să avarieze structura ISS.

ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări. Staţia este ocupată în permanenţă, din noiembrie 2000, de echipaje comune.

ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute, navigând cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră. Cântărind peste 408 tone, ISS oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase